Bayer–FTC: Nincs mit magyarázni: a kettő nulla, az kettő nulla – Csercseszov

Vágólapra másolva!
2023.03.09. 21:37
null
Nem akarom túlmagyarázni ezt a meccset, a kettő nulla az kettő nulla... (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Ferencváros Németországban 2–0-ra kikapott a Bayer Leverkusentől a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első meccsén. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a két vezetőedző értékelte a látottakat.

 

Miniinterjú Sztanyiszlav Csercseszovval, a Ferencváros vezetőedzőjével:

– A mérkőzés elején és végén kapott gólt csapata: bosszantja?
– Jó csapat ellen játszottunk, ráadásul idegenben, nincs abban semmi meglepő, hogy nagyon kellett harcolni. A gyorsan jött gól után magunkhoz tértünk, de el kell ismerni, a Leverkusen többet birtokolta a labdát.
– A szünet után mintha bátrabbá vált volna a Ferencváros: mi hangzott el az öltözőben a félidőben?
– Hátrányban sem volt okunk fejjel a falnak rohanni, akadtak is lehetőségeink, és azt kértem, ne adjunk területet az ellenfélnek. A visszavágóig van még egy bajnoki mérkőzésünk, péntektől a Puskás Akadémia elleni találkozóra koncentrálunk, csak azt követően jöhet a Bayer Leverkusen elleni visszavágó. Nem akarom túlmagyarázni ezt a meccset, a kettő nulla az kettő nulla…
– Van esély a visszavágón?
– Leverkusenbe több mint kétezren kísértek el bennünket, a Puskás Arénában sokkal többen lesznek. Remélhetőleg ismét felejthetetlen hangulatot teremtenek a szurkolóink, amivel sokat segítenek majd a csapatnak.

Miniinterjú Xabi Alonsóval, a Bayer Leverkusen vezetőedzőjével:

– Elégedett a kétgólos győzelemmel?
– Nem lehet okom panaszra. Olyan nehéz mérkőzés volt, amilyenre számítottam. A Ferencváros nem véletlenül jutott el idáig, és ezt ellenünk is bizonyította.
– Meglepte valamivel a magyar csapat?
– Számítottuk rá, hogy masszívan igyekszik védekezni a Ferencváros, így is volt. A védősora előtt jól zártak a középpályások, nehezen jutottunk túl ezen a falon, átlövésekkel kellett próbálkoznunk. Jól jött nekünk, hogy a találkozó elején viszonylag hamar betaláltunk, ez megadta a mérkőzés alaphangját.
– Eldőlt a párharc?
– Dehogy dőlt el! A kétgólos előny hazai pályán nem mondható rossznak, de egy hét múlva Budapesten is kőkemény meccsre számítok.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BAYER LEVERKUSEN (német)–FERENCVÁROS 2–0 (1–0)
Leverkusen,
BayArena, 25 001 néző. Vezette: Massa (olasz)
LEVERKUSEN: Hrádecky – Kossounou, Tah, E. Tapsoba – J. Frimpong, Amiri, Demirbay, Hincapié – M. Diaby (Hlozek, 71.), Azmun (A. Adli, 60.), Wirtz (Schick, 89.). Vezetőedző: Xabi Alonso
FERENCVÁROS:
Dibusz – Botka (Wingo, 87.), Abena, Knoester, Civic – Zachariassen, Esiti, Vécsei – Marquinhos (Gojak, 78.), R. Mmaee, A. Traoré (Frederiksen, 87.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Demirbay (9.), Tapsoba (86.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik