El: Akár az egyenlítés is benne lehetett volna – Dibusz

Vágólapra másolva!
2022.11.03. 21:47
null
Dibusz Dénes szerint örök emlék marad ez a csoportkör (Fotó: MTI)
A Ferencváros az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában a Trabzonspor otthonában lépett pályára és szenvedett 1–0-ás vereséget, de ennek ellenére is csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, és ezt már az 5. körben bebiztosította. A törökországi találkozó után Dibusz Dénes és Henry Wingo értékelt.

A zöld-fehérek csapatkapitánya, Dibusz Dénes szerint a gyenge első félidőt követően, a második játékrészben jó teljesítményt nyújtottak, szerinte akár pontot is szerezhettek volna.

„Nem voltunk elég agresszívek az első félidőben, semmi veszélyt nem jelentettünk a hazaiak kapujára, megköszönhetjük, hogy csak 1–0 lett a félidőben az állás. Ha már így alakult, hogy csak 1–0 volt, azt beszéltük a félidőben, hogy próbáljuk meg ezt minél tovább tartani. Nyilván a hazaiak játszottak eredménykényszerben, ezért nekik volt több veszíteni valójuk, ők lehettek egyre idegesebbek az idő előrehaladtával, próbáltunk várni a megfelelő pillanatra, hogy tudjunk helyzetet kialakítani, gólt szerezni. Azt gondolom, ez sikerült is, a második félidőben nem volt semmi probléma a játékunkkal, inkább előttünk adódtak nagyobb helyzetek. Sajnos nem nagyon találtuk el a kaput, de azt gondolom, hogy a második félidő sokkal emészthetőbb teljesítmény volt. Nem nekünk volt ez élet-halál mérkőzést, még akkor is, ha persze egy Európa-liga találkozó, azért akárhogy is nézzük, kiemelt fontosságú, de a hazaiaknak volt nagyobb a tét, és ezt meg is mutatták. A második félidőben felnőttünk hozzájuk, akár benne is lehetett volna az egyenlítés.”

A kapus arra a kérdésre, hogy mi lesz az, amit a csoportkörből továbbvisz, amit az unokáinak fog mesélni, azt felelte, a végeredményeket.

Minden várakozást felülmúlt, a három hazai találkozó fantasztikus hangulatban telt, mindenkinek örök emlék marad. Jó volt megtapasztalni, hogy bármelyik ellenféllel felvettük a versenyt, eredményesek tudunk lenni ellenük, a komoly, magasan jegyzett játékosokkal szemben a mi játékosaink megállták a helyüket, ez nagyon pozitív a jövőre nézve. Ebből a csoportkörből szerintem merítettünk annyi erőt, hogy úgy menjünk neki a nyolcaddöntőnek, hogy tényleg nincsen vesztenivalónk,és remélhetőleg ott is sikerül egy bravúrt elérnünk.”

A Fradi védője, Henry Wingo szerint nehéz mérkőzés volt.

„Lassan kezdtük a mérkőzést, és ha így kezdesz egy találkozót, az nagyon nehéz, főleg, hogyha egy olyan csapat ellen lépsz pályára, amely ennyire motivált, hogy továbbjusson, szerintem emiatt nem teljesíttettünk úgy, de ez előfordul időnként. Természetesen nagyon várjuk a nyolcaddöntőt, a továbbjutás volt a célunk az elejétől fogva, ennek nagyon örülünk, kíváncsian várjuk, hogy kivel játszunk majd.”

EURÓPA-LIGA
H-CSOPORT
6. FORDULÓ
TRABZONSPOR (török)–FERENCVÁROS 1–0
Trabzon,
Senol Günes Stadion. Vezette: Harm Osmers (Robert Kempter, Dominik Schaal) – németek
TRABZONSPOR: Cakir – Stryger Larsen, Bartra, Vitor Hugo, Elmali – Sziopisz, Hamsík (Gbamin, 62.) – Ömür (Ünüvar, 70.), Bakaszetasz (Bardi, 69.), Trezégé (Haspolat, 85.) – Yazici (Djaniny, 62.).Vezetőedző:Abdullah Avci.
FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Pászka (Redzic, 90+1.) – Vécsei, Esiti (Mercier, 61.), Laidouni – Zachariassen, R. Mmaee, Nguen (Kovacevic, 81.).Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov.
Gólszerző:
Bakaszetasz (7.)

Monaco (francia)–Crvena zvezda (szerb) 4–1 (Volland 5., 27., 87., Rodics 50. – öngól, ill. Kanga 54. – 11-esből)

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. FERENCVÁROS 6 3 1 2 8–9 –1 10
2. Monaco 6 3 1 2 9–8 1 10
3. Trabzonspor 6 3 3 11–9 2 9
4. Crvena zvezda 6 2 4 9–11 –2 6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik