Ekl: Détári Lajos is megérkezett Athénba

BORBOLA BENCE (Pireusz)BORBOLA BENCE (Pireusz)
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 12:24
Athénban a görög újságírók Détári Lajosra vadásznak (Fotó: Szabó Miklós)
Athénban egyelőre esik az eső, a magyar szurkolók elővigyázatosságból civil ruhában sétálgatnak, a görög újságírók pedig Détári Lajosra „vadásznak”.

Noha sokáig nem lehetett tudni, hogy Détári Lajos ott lesz-e Athénban a Ferencváros Olympiakosz elleni Európa-konferencialiga-mérkőzésén, a 61-szeres válogatott középpályás biztosan a helyszínen nézi meg az esti összecsapást (18.45). A korábban a pireuszi sztárcsapatban 1988 és 1990 között két idényt végigfutballozó egykori irányító Görög Kupát nyert az együttessel, a két idény alatt szerzett 33 góljának köszönhetően pedig a szurkolók egyik kedvencévé vált, a mai napig óriási tisztelet övezi személyét Athénban. Az esti meccs helyszínéül szolgáló Karaiszkákisz Stadionban névre szóló széke van, illusztris társaságban figyelheti majd a Ferencváros vendégjátékát. Détári Lajos csütörtök délelőtt érkezett meg Athénba, a görög újságírók pedig szó szerint „vadásznak” rá, folyamatosan csöng a telefonunk, tudjuk-e, hol száll meg egykori kedvencük, mi a programja, hol lehetne vele akár csak egy percre is találkozni.

Athénban csütörtök délelőtt szinte megállás nélkül esett az eső (Fotó: Szabó Miklós)

Athénban csütörtök délelőtt szinte megállás nélkül esett az eső, csupán néhányszor állt el rövid időre, de a belvárosban és az Akropolisz környékén így is sok a turista, magyar szurkolókba is belebotlottunk, ám ők az előzetes kéréseknek megfelelően elővigyázatosságból semmilyen zöld-fehér öltözéket nem viselnek. Nem úgy este, a stadionban 650 Ferencváros-szurkoló buzdítja majd Dejan Sztankovics együttesét.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉSEK
18.45: Olympiakosz (görög)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik