S. T. J. 2022.06.28 23:21 Frissítve: 2022.06.29 00:53

Vízválasztó pólómeccs az olaszok ellen; Szalai Ádám nem tervezi a visszavonulást

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Szerdán sorsdöntő meccset vív a magyar férfi vízilabda-válogatott a vizes vb-n, a tét a négy közé kerülés. Märcz Tamás szövetségi kapitány azt mondta, természetesen a negyeddöntő vízválasztó, ezen dől el, hogy sikeres tornánk lesz, vagy kellemetlen élmények érnek minket. Az olaszok várhatóan kemény vízilabdával jönnek majd, erre még keményebbel kell válaszolni, a kapitány azt várja a csapattól, hogy egészségesen agresszívan pólózzon. Az nyer, aki kevesebbet hibázik, és az utolsó pillanatokban higgadtabb marad. Märcz Tamás beszélt arról is, hogy ez a vb vízilabdaélmény a köbön, a külföldi játékosok, akik még nem jártak nálunk, tátott szájjal nézik, hogy igazi népünnepély a torna a Margitszigeten.

Tavaly novemberben Allen Rosco nem játszott Portugáliában, amikor a magyar férfi kosárlabda-válogatott 81–75-re nyert Matosinhosban. Akkor nem tudta megoldani az utazást a Japánban légióskodó erőcsatár, most azonban ott van a portugálok és a franciák ellen Kecskeméten készülő keretben. Rosco szerint fontos a portugálok legyőzése, hiszen így tehetjük biztossá a továbbjutást a vb-csoportból, nem szabad tehát félvállról venni az ellenfelet. Szóba került a szeptember elsején Kölnben kezdődő Európa-bajnokság is, amelyen Bosznia-Hercegovinától eltekintve szintén papíron erősebb ellenfelekkel találkoznak.   Allen Rosco azt is elárulta, hogy még egy évre marad a Niigatánál.

Lapunknak adott exkluzív interjúban Szalai Ádám, a futballválogatott csapatkapitánya arról is beszélt, hogy harmincötödik születésnapjához közeledve már benne is felvetődött a kérdés, meddig tarthat a pályafutása. Élete legszebb pillanatai közé tartozik, hogy a világ legerősebb válogatottjai ellen vezetheti ki a társait, és amíg a mostani szinten tud edzeni és játszani, illetve amíg erőnlétileg és mentálisan is rendben van, szeretné segíteni a nemzeti csapatot. „Ha egyszer bejelentem, hogy vége, az vélhetően spontán döntés lesz, ilyesmit nem lehet előre megtervezni” – mondta.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.08.14 08:29:39

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Ha a sportból kilúgozzuk a játék és a közösség élményét, a lényeg is elvész.”

2022.08.12 13:58:07

Egyéb egyéni D. Á.

A háromnapos budapesti versenyen összesen 48-an mérkőznek meg. (x)

2022.08.11 16:04:14

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

Hans-Erhard Lessing nagyot markol s olyan sokat fog, hogy a könyvismertetés nem lehet teljes.

2022.08.10 23:50:21

Egyéb egyéni POZSONYI SZILÁRD

Evezésben a cél a minél több párizsi kvóta • Kerékpárban Dina és Peák aszfalton, Szalontay pályán repeszthet.