Vívás: Szilágyi Áron a pást szélén, sosem látott létszám a diákolimpián

P. A.P. A.
Vágólapra másolva!
2019.03.29. 15:42
null
4600 fiatal indul az idei vívó-diákolimpián (Fotó: Koncz György)
A világklasszisok után iskolások népesítik be a pástokat, a vasárnapig zajló 4. sulivívó találkozó és diákolimpia keretében négy és félezernél is több fiatal versenyez a BOK-csarnokban.
Két rangos viadal, a párbajtőrözők Grand Prix-ja és a férfikardozók világkupája után több ezer diákot megmozgató eseménnyel zárul a vívósport márciusi monstre versenysorozata. A világ legjobbjai után fiatalok lépnek pástra a BOK-csarnokban – a párbajtőr GP és a júliusi világbajnokság helyszínén –, hogy hat fegyvernemben, különböző korcsoportokban megmérkőzzenek a diákolimpia érmeiért.


A rendezvény megnyitóján Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke hangsúlyozta, a sulivívó-program valódi sikertörténet.

Évről évre nő a versenyzői létszám, idén négyezer-hatszáznál is többen neveztek, húsz százalékkal többen, mint egy évvel ezelőtt” – emelte ki beszédében Csampa Zsolt, aki a diákolimpia érmeseinek felajánlotta, hogy családjukkal együtt a vívószövetség vendégeiként szurkolhatnak a magyar versenyzőknek a júliusi budapesti kvalifikációs világbajnokságon.

A nyitó nap programját gálaműsor is színesítette, amelyen az MTK világbajnoki bronz- és Eb-ezüstérmes kardvívója, Márton Anna (MTK) a diákolimpia két érmesével vívott bemutatóasszót. A rendezvény díszvendége, a Vasas kétszeres olimpiai bajnok klasszisa, Szilágyi Áron ezúttal a pást mellett, autogramosztásban és a fiatalokkal közös fotók készítésében jeleskedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik