Sportpolitika: iskolai pályát avatott fel az államtitkár

Vágólapra másolva!
2012.12.06. 18:42
Iskolai műfüves futballpályát avattak fel ma Budapest XI. kerületében.

„A magyar sport jövőjét az iskolákban lehet megalapozni. A mindennapos testnevelés bevezetése kihat a magyar társadalom egészségi helyzetére hosszú távon is” – mondta Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a budapesti, XI. kerületi Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium pályaavatóján.

Az új, villanyvilágítással is ellátott műfüves labdarúgó pálya ünnepélyes felavatásán a sportpolitikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az intézmény és a kerület olyan kiváló minőségű pályával gazdagodik, amely nagymértékben segíti a mindennapos testnevelést.

A kormány 2011-ben döntött a társasági adóról és osztalékadóról (Tao) szóló törvény módosításáról, mellyel a sport területén ösztönzi a sportinfrastruktúra fejlesztést és az utánpótlás-nevelést azáltal, hogy elősegíti a gazdasági szereplők és a sportszervezetek közötti együttműködést.

A TAO forrásból származó támogatásokat a szervezetek – például a labdarúgás országos sportági szakszövetségén, a Magyar Labdarúgó Szövetségen (MLSZ) keresztül – többek között pályaépítési programokra is felhasználhatják. Az újbudai iskola is ennek köszönhetően valósíthatta meg a beruházást.

A több mint 25 millió Ft-ból elkészített pálya mérete 20x40 méter. A közvetett állami támogatás mértéke meghaladja az összköltség 70 százalékát, hiszen az összeg csaknem eléri a 18 millió forintot. A megvalósításhoz szükséges, közel 8 millió forintos önerőt Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata biztosította.

A pálya felavatásaként az államtitkár a Parlament Sportegyesület csapatában futballmérkőzésen is részt vett, ahol a Parlament SE játszott a tanárok, diákok közös csapatával, a Magyar Újságíró Válogatott pedig a Magyar Színészválogatottal mérkőzött meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik