Sportdiplomácia: Kamuti Jenő Jacques Rogge-gal is tárgyalt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.17. 13:37
Dr. Kamuti Jenő, a Magyar és Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke többnapos látogatásra utazott Svájcba. A magyar sportvezető-diplomata szerdán Jacques Rogge-gal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével tárgyalt, csütörtökön az UNESCO és a WADA közös vezetői értekezletén vett részt.

Jacques Rogge a magyar sportdiplomatát lausanne-i hivatalában fogadta.

„A megbeszélés során nemzetközi sportesemények és aktualitások kerültek középpontba, az etika és a fair play, a becsületes sport előtérbe helyezésével. A tárgyalás során Rogge elnök kiemelte: a Nemzetközi Fair Play Bizottság működése sokat segít a sport tisztaságának megőrzése, megerősítése tekintetében” – foglalta össze Kamuti Jenő.

A fair play bizottság magyar vezetője csütörtökön az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO), valamint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) közös vezetői értekezletén, többek közt Bob Koehlerrel, a WADA igazgatójával, Alexander Schischlikkel, az UNESCO igazgatójával és Margaret Talbottal, az UNESCO kormányok közötti sporttanácsadó testületének elnökével ült közös tárgyalóasztalhoz.

„A megbeszélésen többek közt megerősítettük a fair play szerepét a WADA programjában, a doppingellenes harc terén. E mellett elfogadásra előkészítettünk egy memorandumot a május végi, berlini V. MINEPS sportminiszteri világkonferenciára, amelyen Magyarországot dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár és jómagam fogjuk képviselni” – fogalmazott a Magyar és Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik