Sakk: német siker az egyéni Európa-bajnokságon

Vágólapra másolva!
2022.04.06. 21:56
A német Matthias Blübaum nyerte meg a sakkozók szlovéniai egyéni Európa-bajnokságát, amelyen a 317 induló között a 81. helyet szerezte meg legjobb magyarként Kozák Ádám nemzetközi nagymester – adta hírül a távirati iroda.

Blübaum 8.5 pontot gyűjtött a svájci rendszerű, vagyis 11 fordulós kontinensviadalon, ugyanennyivel zárt másodikként az örmény Gabriel Szargiszjan, a bronzérem pedig a horvát Ivan Saricé lett, aki 8 pontot szerzett. Kozák 6.5 ponttal fejezte be az Eb-t.

A 15 fős magyar csapatból két nemzetközi nagymester, Berkes Ferenc és Ács Péter már az elején búcsúra kényszerült, mivel koronavírusos lett, míg az együttes egyetlen női versenyzője, a 14 éves Gaál Zsóka a 9. fordulót követően lépett vissza, mert ő is megkapta a betegséget.

A Terme Catezben rendezett, 100 ezer dollár összdíjazású Eb-n 40 ország sakkozói vettek részt. A jövő évi világbajnokságra a húsz legjobb kvalifikált. A kontinensvetélkedőn nem indulhattak az orosz és a fehérorosz sakkozók országuknak az ukrajnai háborúban vállalt szerepe miatt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik