Öttusa-vk: ötödik a magyar vegyes váltó Kecskeméten

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.18. 17:44
Ötödik helyen végzett az Alekszejev Tamara, Málits István páros a vegyes váltók versenyében a kecskeméti öttusa világkupaversenyen.

A magyarok a 2x100 méteres úszásban az ötödik, vívásban és lovaglásban pedig a harmadik legjobb eredményt érték el a hét kettőst felvonultató mezőnyben. Így a lövészetekkel megszakított 4x800 méteres futást negyedikként kezdhették, végül ötödikként értek célba. A kombinált számban az ötödik idő volt az övék.

A hétvégi egyéni versenyekben három magyar állhatott dobogóra: Földházi Zsófia és Marosi Ádám ezüst-, Demeter Bence pedig bronzérmet nyert.

A vk-sorozatban a kairói, a riói és a római után a kecskeméti volt a negyedik állomás. A döntőt az amerikai Sarasotában május elején rendezik. Az augusztusi olimpia előtt még lesz világbajnokság május végén Moszkvában – azon közvetlenül is lehet majd kvótát szerezni – és Európa-bajnokság július első teljes hetében Szófiában. A vb után, június 1-jén zárul a világranglista, amelyről a nemzetközi szövetség feltölti a riói 36 fős férfi és női mezőnyt. A rangsorból legalább hat-hat öttusázó – köztük gyakorlatilag már biztosan Földházi és Marosi – jut majd olimpiai részvételi joghoz. Esélye van erre még Demeternek is. Kovács Sarolta és Kasza Róbert már rendelkezik kvótával.

Egy országból nemenként két öttusázó vehet részt a játékokon. Amennyiben több szerez indulási jogot, az adott szövetség dönti el, kit nevez.

ÖTTUSA, VK-VERSENY, KECSKEMÉT
VEGYES VÁLTÓ

1. Guatemala (Isabel Brand, Charles Fernández) 1460 pont
2. Egyiptom (Szondosz Abubakr, Serif Nazeir) 1440
3. Németország (Alexandra Bettinelli, Alexander Nobis) 1424
…5. Magyarország (Alekszejev Tamara, Málits István) 1413 (úszás: 2:05.82 perc/323 pont, vívás: 18 győzelem/209 pont, lovaglás: 282 pont, lövészet-futás: 11:41.59 perc/599 pont)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik