MTI
L. M.
2022.12.01 12:40 Frissítve: 2022.12.01 14:18

MOB: Fontos küldetésünk, hogy a jövő sportvezető-nemzedékét elindítsuk – Schmidt Ádám

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is egyetértett egy szerdai sportolói fórumon abban, hogy a kettős életpályamodellel elindíthatják a jövő sportvezető-nemzedékét.

Schmidt Ádám a fórumon (Fotó: olimpia.hu)

 

Schmidt Ádám a MOB által szervezett fórumon arról beszélt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szlogenje egybevág az államtitkárság törekvéseivel, hiszen számukra is kulcsfontosságú, hogy döntéseikbe bevonják a sport valamennyi szereplőjét, így a sportolókat is.

„A sportolói bizottság lehet az a szervezet, amely hidat képez az aktív sportolók és a mindenkori sportirányítás között. Részt vesz a döntési folyamatokban és ezáltal biztosítja, hogy a sportolók érdekei megfelelőképpen érvényre jussanak” – mondta Schmidt, aki korábban a MOB jogászaként is tevékenykedett.

Kiemelte: kulcsfontosságúnak tartja, hogy a két szervezet lehetőséget biztosítson a magyar kiválóságoknak arra, hogy a választott foglalkozásukban a megfelelő oktatásban és erkölcsi támogatásban részesüljenek. Erre pedig a kettős életpályamodell jelentheti a megoldást.

„A sportért felelős államtitkárságnak amellett, hogy folyamatosan azon fáradozik, hogy a jelen kihívásaira megoldást találjunk, fontos küldetése, hogy a jövő sportvezető-nemzedékét elindítsuk és segítsük a vezetővé válás útján” – jelentette ki a politikus.

Meglátásaival Gyulay Zsolt is egyetértett, aki azt is elmondta, hogy a versenyzők aktív pályafutásukat követően ismét a nulláról építik fel karrierjüket és a MOB szeretné elkerülni, hogy „csalódott olimpiai bajnokok” legyenek Magyarországon. Szeretnének abban is segíteni, hogy a versenyzés után megtalálják azt az eufóriát, amelyet egy Európa-bajnokság vagy egy világbajnokság megnyerése jelentett a sportolóknak.

A fórumon előadást tartott többek között Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó és Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó. Ezt követően a különböző sportágak hazai és nemzetközi sportolói bizottságait Gyurta Dániel, Knoch Viktor, Tóth Tamás és Csonka Zsófia mutatta be a jelenlévőknek.

(MTI)

2023.01.26 18:28:17

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A könyv felépítése jól megkomponált: minden oldalpáron egy fotó és vele szemben némi szöveg található.

2023.01.26 12:03:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Megkockáztatom, a zene és a sport rokon tevékenységi körök, kéz a kézben járnak.”

2023.01.18 11:38:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Rendszeresen figyelje meg a vizeletét, amikor WC-re megy! (x)

2023.01.22 09:17:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A tavaly visszavonult felvidéki síző mindvégig hű maradt élete mottójához: „Ne sajnáld magad!”

2023.01.21 22:31:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu