Cselgáncs-vb: Ungvári Miklós győzelmével indult a nap

Vágólapra másolva!
2017.08.30. 10:18
null
Ungvári Miklós gyorsan röppályára állította első ellenfelét (Fotó: Török Attila)
A 73 kilósok közt versenyző Ungvári Miklósé volt a nap első mérkőzése szerdán, a budapesti cselgáncs-világbajnokságon. Olimpiai ezüstérmesünk magabiztos győzelemmel kezdett – akárcsak nem sokkal később Karakas Hedvig –, majd egy nehezen kiharcolt sikerrel folytatta.

 

Ungvári Miklós villámrajtot vett, a nyolcadik és az ötvenegyedik másodpercben is vazarit érően dobta el a chilei Thomas Bringast, igaz, a videózás után az első vazaarit visszavonták. Persze ez sem veszélyeztette a sikert, Ungvári a hajrában földre vitte riválisát, majd leszorította.

A leszorítás 18 másodpercig tartott, az ipponhoz még kettő kellett volna, de ez csak annyit jelentett, hogy nem rögtön, hanem húsz másodperccel később szerezte meg a győzelmet a Ceglédi VSE dzsúdósa.

Ungvári után negyedórával következett az 57 kilósok között versenyző Karakas Hedvig, aki mindössze 16 másodpercet töltött a tatamin – ennyi időt kellett ahhoz, hogy ippont érjen el a benini Zinhou Akogbeto ellen.

Első sikerével Karakas a legjobb 32 közé jutott be, s gyorsan követte őt Ungvári is, akinek a 32-ért még egy mérkőzést meg kellett nyernie: a második fordulóban aranyponttal le is győzte a Puerto Ricó-i Jeffrey Ruizt.

A 16 közé jutásért Ungvárinak a kazah Smagulovot, Karakasnak a koszovói Gjakovát kellene legyőznie.

Karakas Hedvig (Fotó: Török Attila)
Karakas Hedvig (Fotó: Török Attila)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik