Cselgáncs: Karakas és Joó vk-bronzérmes Düsseldorfban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.02.22. 21:38
Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig és a 78 kilós Joó Abigél bronzérmet nyert az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozat düsseldorfi Grand Prix-jén.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a világbajnoki harmadik Karakas kínai, japán és német ellenfelet győzött le, majd kikapott a brazil Rafaela Silvától. A vigaszágon a Honvéd versenyzője előbb jukóval verte a dél-koreai Jan Di Kimet, majd a bronzcsatában ipponnal bizonyult jobbnak a tajvani Lien Csen-lingnél.

A kétszeres Európa-bajnok Joó brit és lengyel riválist legyőzve jutott az elődöntőbe, ahol ipponnal kikapott a szlovén Anamari Velensektől. A harmadik helyért kiírt meccsen aztán a KSI dzsúdósa jukóval nyert a holland Guusje Steenhuis ellen. Csoknyai László (81 kg) ötödik, Maros Barbara (52) pedig hetedik lett a németországi viadalon, ahol 75 ország 542 versenyzője lépett tatamira.

Négy arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal Üzbegisztán végzett az éremtáblázat élén a péntektől vasárnapig Egerben rendezett paralimpiai kvalifikációs látássérült cselgáncs világkupaversenyen. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint a 31 résztvevő ország közül tizenötnek a sportolói szereztek legalább egy dobogós helyet.

A magyarok szereplését nem kísérte sok szerencse: Vincze Gábor (81 kg) a verseny előtt pár nappal kézsérülést szenvedett az edzésen, ezért vissza kellett lépnie a viadaltól, Burányi Flóra (57 kg) pedig a nyitófordulóban kikapott Európa-bajnoki ezüstérmes orosz ellenfelétől, ám a rivális a következő mérkőzését elveszítette, így Burányi nem folytathatta a vigaszágon és helyezetlenül zárt. A magyar cselgáncsozók közül Szabó Nikolett (70 kg) tavaly szerzett világbajnoki aranyérmének köszönhetően már biztos résztvevője a 2016-os riói paralimpiának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik