Birkózás: az Eb-hez képest egy súllyal feljebb lett országos bajnok Lévai Tamás

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.01. 10:49
null
Lévai Tamás (kékben) a 87 kilósok között lett országos bajnok (Fotó: Róth Tamás/MBSZ)
A 82 kilósok között Eb-bronzot szerző Lévai Tamás egy súllyal feljebb, a 87 kilósok között indulva lett országos bajnok – derül ki a Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) hírleveléből.

 

 

Szombaton a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) több mint kétszáz induló részvételével zajlott a felnőtt női, kötött- és szabadfogású országos bajnokság. A viadal, amelyet Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöke nyitott meg, késő estébe hajlóan ért véget a csepeli bázison.

A történelmi sikert, kilenc érmet hozó márciusi budapesti Eb hazai hőseinek a zöme jól megérdemelt pihenését töltötte vagy sérülésből lábadozott, az Európa-bajnok Fritsch Róbert (kötöttfogás, 72 kg) azért ott volt a versenyen, s civilben fogadta a gratulációkat.

A 82 kilósok között Eb-bronzot szerző, tavaly vb-5., s U23-as világbajnok Lévai Tamás (BHSE) ezúttal egy súllyal feljebb, a kötöttfogású 87 kilóban indult, amelyben azonnal rangadót vívhatott klubtársával, a tavaly szintén vb-5., idei U23-as Eb-győztes Takács Istvánnal. Az akciókkal, challenge után visszavont ítélettel tarkított csatát 4–3-ra Lévai nyerte, s meg sem állt az ob-győzelemig. Bátyja, az Eb-2. Lévai Zoltán (77 kg, BHSE) eredeti kategóriájában mutatta meg, hogy ő itthon a legjobb, az egy súllyal lejjebb tavaly junior Eb-2. és vb-3. Tösmagi Attilát (ESMTK) 5–1-re verte.

A nőknél és kötöttfogásban az ob-t rendező BHSE, szabadfogásban a Sziget SC végzett a pontverseny élén.

A viadalt megtisztelték jelenlétükkel a magyar birkózás távolabbi és közelmúltjának olyan nagyjai, mint Sastin Marianna, Lőrincz Tamás, Korpási Bálint, s a Nemzet sportolója, Varga János; Módos Péter szövetségi kapitányként, Lőrincz Viktor edzőként volt jelen.

BIRKÓZÁS
ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, CSAPATVERSENY
NŐI

1. BHSE 26 pont
2. FTC 14 pont
3. Tököl 12 pont
SZABADFOGÁS
1. Sziget SC 23 pont
2. Vasas SC 21 pont
3. FTC 18 pont
KÖTÖTTFOGÁS
1. BHSE 76 pont
2. ESMTK 18 pont (több aranyérem)
3. Dorog 18 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik