Asztalitenisz: nyomasztó kínai fölény a WTT-sorozat évzáró döntőjében

Vágólapra másolva!
2023.12.16. 15:13
null
Az első helyen kiemelt világelső Szun Jing-sa a nagojai negyeddöntőben játszmát sem vesztett (Fotó: WTT)
A várakozásoknak megfelelően kínai fölénnyel zajlik Nagojában a WTT-sorozat női döntője, a sportág nagyhatalma egyesben négy játékost ad az elődöntőbe, párosban pedig két kínai duó van a legjobb négy között.

 

 

Ahogyan azt a WTT-sorozat női döntője első napján már érezni lehetett, a nagojai idényzáró versenyből gyakorlatilag kínai házi bajnokság lett. Egyesben, a 16-os mezőnyben hét kínai indult, közülük hat bejutott a negyeddöntőbe (a hetedik csak azért búcsúzott, mert honfitársával találkozott), onnan pedig négyen kvalifikáltak a legjobb négy közé. Meglepetésről így aztán nehéz lenne beszélni, bár az némiképp váratlan, hogy a második helyen kiemelt, s a világranglistán is a második helyen álló Vang Man-jü nincs ott az elődöntőben, miután nagyon simán kikapott Csen Hszin-tungtól. A nyolc között még versenyben lévő japán Ito Mima és a német-kínai Han Ying nem sok vizet zavart, mindketten nyert játszma nélkül búcsúztak.

Egyesben tehát egészen biztosan két kínai vívja a vasárnapi finálét, párosban viszont erre nincs esély, ugyanis a két kínai duót egy ágra sorsolták, így ők már az elődöntőben találkoznak. Tekintve, hogy mindkét kínai kettős európai egységet győzött le, az is eldőlt, hogy a WTT sorozat női döntőjében csak ázsiai dobogósok lesznek, a kérdés már csak az, hogy az elődöntőben a japán és a tajvani páros csatáját megnyerő duó képes lesz-e meglepni a fináléba jutó kínai kettőst, vagy az egyes után ebben a számban is a sportág nagyhatalma viszi el az aranyat – ha tippelni kelleni, utóbbi lesz a helyes megoldás...

WTT-SOROZAT, NŐK, DÖNTŐ, NAGOJA
Egyes. Negyeddöntő:
Szun Jing-sa (kínai)–Han Ying (német) 3:0 (12, 4, 7)
Csen Meng (kínai)–Ito (japán) 3:0 (8, 2, 6)
Vang Ji-ti (kínai)–Csang Zsuj (kínai) 3:1 (6, 8, –9, 8)
Csen Hszin-tung (kínai)–Vang Man-jü (kínai) 3:0 (9, 4, 5)
Páros. Negyeddöntő:
Kihara, Nagaszaki (japán)–Sin Ju Pin, Dzseon Dzsi Hi (dél-koreai) 3:2 (6, –6, –2, 7, 3)
Li Jü-csün, Cseng I-csing (tajvani)–Tu Hoj-kem, Csü Cseng-csü (hongkongi) 3:0 (9, 8, 2)
Vang Man-jü, Szun Jing-sa (kínai)–Källberg, Begström (svéd) 3:0 (9, 7, 8)
Csen Meng, Vang Ji-ti (kínai)–Ni Xialian, De Nutte (luxemburgi) 3:0 (10, 2, 4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik