Asztalitenisz: a fiatalok biztató bemutatkozása a felnőttek WTT-versenyén

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.12.12. 17:30
null
A mindössze 15 éves Varga Botond bemutatkozása rövidre sikerült, de az biztos, hogy az idő neki dolgozik (Fotó: WTT)
Az olaszországi WTT-verseny selejtezőjének első napján két magyar állt asztalhoz, a felnőttek között még újoncnak számító fiatal Varga Botond három játszmában kikapott, a 21 éves Both Olivér viszont győzelemmel rajtolt.


A WTT-sorozat 2023-as döntője előtti utolsó versenynek ad otthont ezen a héten az olaszországi Biella, ahol négy magyar, Szudi Ádám, Varga Botond, Both Olivér és Madarász Dóra áll asztalhoz. Közülük a két feltörekvő fiatal, Varga és Both már a selejtező első fordulójában bemutatkozott, mégpedig felemás sikerrel. A mindössze 15 esztendős Varga (világranglista-924.) ellenfele a spanyol Rafael de las Heras (377.) volt, utóbbi a maga 24 évével jóval rutinosabbnak számít, pláne, hogy az ifjú magyar reménység még csak most kezd ismerkedni a felnőtt nemzetközi mezőnnyel. A várakozásnak megfelelően ez most arra volt elég, hogy Varga egy simán elveszett játszma után két szorosabbat vívjon a spanyollal, a továbbjutásra nem volt esélye, de biztos, hogy idővel lesz ez sokkal jobb is. A 21 éves Both Olivért (707.) évek óta a legnagyobb magyar tehetségek között emlegetik, 2019-ben közel volt ahhoz, hogy 17 esztendősen bekerüljön a budapesti vb-n szereplő magyar csapatba, s ugyanabban az évben a hazai felnőtt top 12-bajnokságon döntőt játszott. Aztán egy sérülés miatt megtört a lendülete, ám a jelek szerint ez már a múlté, s remélhetőleg mostantól új erőre kap. Ezen az úton ideális ellenfélnek tűnt a 25 éves bahreini Rashed Rashed (946.), a négyjátszmás szoros beköszönő siker némi önbizalomlöketet is adhat Bothnak.

Ami a folytatást illeti, szerdán, a kvalifikáció második körében Both mellett már Szudi Ádám (284.) és a Both, Varga páros is bekapcsolódik a küzdelmekbe, míg a főtábláról rajtoló Madarász (85.) első meccsére csütörtökig várni kell.

WTT-SOROZAT, FEEDER, BIELLA
Férfiak. Egyes. Selejtező. 1. forduló:

De las Heras (spanyol)–Varga Botond 3:0 (4, 9, 9)
Both Olivér–Rashed (bahreini) 3:1 (9, 9, –10, 10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik