MotoGP: Márquez továbbra is verhetetlen Austinban

Vágólapra másolva!
2018.04.21. 23:06
null
Marc Márquez (Fotó: Repsol Media)
Marc Márquez megint csodát művelt Texasban. Ki ne emlékezne a spanyol 2015-ös pole pozíciójára ugyanitt, amikor megállt alatta a motor, végigrohant a bokszutcán, majd másik motorjára felpattanva körrekordot futott…?

 

Amit ma művelt, talán kevésbé volt látványos, de legalább annyira tiszteletre méltó.

Történt ugyanis, hogy nyolc perccel az időmérő vége előtt a 13-as kanyarban Márquez elesett. Ekkor négy tizeddel állt az élen Valentino Rossi és Cal Crutchlow előtt.

Márquezt pillanatok alatt visszarobogóztatták a bokszba, így a többiekkel együtt kezdhette meg utolsó gyors köreit.

Hogy ne legyen egyszerű a történet, a kivezető körének végén a versenyíven motorozva csúnyán feltartotta az éppen pole-t érő kört futó Maverick Viñalest, és bár, amikor észrevette honfitársát, lehúzódott, de akkor már késő volt. Cikkünk megírásakor az esetet vizsgálják, így erősen kérdéses, hogy Márquez honnan kezdheti meg a vasárnapi futamot.

„Gyorsnak éreztem magam azon a körön, de tudod, az edzésen mindenki próbál jól helyezkedni, Iannonét is láttam, nem hiszem, hogy bármi különösebb gond lett volna. Persze, mérges lettem, mert jó körön voltam, de a lényeg, hogy még az FP4-hez képest is tudtunk javítani a motoron, szóval alig várom a holnapi versenyt” – mondta rögtön a leintés után Viñales.

„Elnézést kértem Mavericktól, hiszen nem láttam őt, inkább Iannonéval voltam elfoglalva, aki folyton vár a pályán. Harminc másodperccel előttem megy ki a bokszból, mégis utolérem. Nem tudom, ez hogyan lehetséges, de ami Mavericket illeti, az én hibám volt, és bocsánatot is kértem” – értékelt Márquez.

Ami elvitathatatlan, hogy bukása után megfutotta az időmérő leggyorsabb körét, négy tizedet verve a közben javító Viñalesre. A harmadik leggyorsabb Andrea Iannone volt, aki mögött csupán egy ezreddel maradt el Johann Zarco.

Újabb nagy taps jár Dani Pedrosának, aki sérült csuklójával a 9. helyről várhatja a futamot.

Ahogy az időmérő, a negyedik szabadedzés is azt mutatta, hogy Márquez jól látta már pénteken is, és a legnagyobb ellenfele holnap Viñales lehet.

FRISSÍTÉS
Marc Márquez három rajthelyes büntetést kapott az időmérőn történtekért, azaz amiért lassan haladt a versenyvonalon, és feltartotta Maverick Viñalest annak gyors körén. Márquez így a negyedik helyről rajtolhat a vasárnapi Amerikai Nagydíjon.

PARÁDÉS MOTO3 IDŐMÉRŐ UTÁN MARTIN A POLE-BAN
Esőben kezdődött a Moto3-asok időmérője, de viszonylag hamar elállt. Az egyébként is borzalmasan koszos, poros pályának más sem kellett, mint egy kis eső, ennek megfelelően a köridők is jócskán elmaradtak a hétvége eddigi legjobb köreitől.
A pálya állapotának javulásával a köridők is folyamatosan javultak, az időmérő legvégén pedig rendes tűzijátékot láthattunk, a mező közel fele piros (azaz leggyorsabb) szektorral kezdte meg utolsó körét, miközben az idő már lejárt.
Végül Jorge Martin közel fél másodpercet vert a második (jelenleg a bajnokságot vezető) Aron Canetre, aki mellől John McPhee indulhat majd a holnapi futamon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik