Littler megnyerte első Pro Tour-versenyét, Price meccs közben lépett le

Izsányi SzabolcsIzsányi Szabolcs
Vágólapra másolva!
2024.02.12. 20:47
Luke Littler a Players Championshipen is berobbant (Fotó: Getty Images)
Folytatódik Luke Littler csodálatos első PDC-idénye, a 17 éves angol dartsos megnyerte Wiganben az idény első Players Championship-versenyét, a világbajnokság után a második pontszerző Pro Tour-versenyt, amelyen elindulhatott.

A világbajnokság óta először rendeztek pontszerző versenyt a PDC-nél, a 30 versenyből álló idei Players Championship-sorozat első, wigani állomásán néhány ász el sem indult, így többek között Michael van Gerwen is távol maradt a Pro Tour-kártyások számára kiírt egynapos tornától – amelyet kedden követ a PC második versenye.

Ott volt a mezőnyben Gerwyn Price, aki – az első fordulóban vereséget szenvedő Peter Wrighttal, Dave Chisnall-lal, Joe Cullennel, Damon Hetával, Stephen Buntinggal és Jonny Claytonnal, vagy a második körben lenullázott Luke Humphriesszal szemben – remekül kezdett, a második fordulós mérkőzését 110-es átlaggal nyerte meg. A következő körben aztán 2–4-re állt Brendan Dolannel szemben, amikor fogta magát, és sarkon fordult, feladta a meccsét.

„Borzalmas körülmények voltak itt, Wiganig utaztam nem keveset, hogy profi versenyen induljak, de ez a szervezés még az amatőrnél is rosszabb volt” – írta az Instagramon Price, aki nem tért ki arra, mi okozta a felháborodását, de állítólag a teremben lévő hidegből lett elege. A Jégember azt írta, még sosem volt példa arra, hogy így feladjon egy mérkőzést, de leszögezte, hogy a keddi tornán el sem indul.

A hétfői versenyen három kilencnyilast is dobtak a dartsosok, Leighton Bennett kezdte a sort, Mickey Mansell folytatta, majd Luke Littler is beszállt. A 17 éves vb-döntős 105-ös átlaggal kezdett, és további két mérkőzésen jutott 100 pontos átlag fölé. Az elődöntőben Alan Soutar megszorongatta, a skótot csak 7–6-ra tudta legyőzni, majd a döntőbnen Ryan Searle ellen úgy nyert 8–7-re, hogy a vesztes 111.71-es körátlaggal zárt, Littler pedig 109.64-gyel. 

A hét végén Budapesten megtartották az idény első négy European Tour-fordulójának kelet-európai selejtezőjét. Egyiken sem jártak sikerrel a magyarok, a március 8–10-i belga és az április 19–21-i sindelfingeni versenyre a horvát Romeo Grbavac, a március végi müncheni viadalra a cseh Vitezslav Sedlák, az április 12–14-i riesai tornára a szintén cseh Alexander Másek kvalifikálta magát.

Az első selejtezőn Prés Nándor és Major Nándor, a másodikon Kovács Patrik, a harmadikon Jehirszki György jutott az elődöntőig, utóbbin Kovács döntőt játszott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik