Darts: döntéskényszerben a világ legjobb női játékosa

Vágólapra másolva!
2023.09.14. 11:10
null
Beau Greaves egy éve már kipróbálta magát a PDC világbajnokságán (Fotó: Getty Images)
Nagy döntés előtt áll Beau Greaves, a világ legjobb női dartsosa, a PDC világszervezet ugyanis bejelentette, hogy aki elindul a WDF-vb-n, nem szerepelhet a PDC-világbajnokságon decemberben.

 

A WDF világbajnoksága december 2. és 10. között lesz Lakeside-ban, a BDO-vb ikonikus helyszínén, míg a PDC-vb szokás szerint december közepén kezdődik a londoni Alexandra Palace-ban.

Greaves mindkét vb-re kvalifikálta magát, de most döntenie kell, hogy elindul-e címvédőként a WDF női tornáján, vagy inkább a világ legnagyobb versenyén, a PDC-világbajnokságon lép színpadra a férfiakkal azonos mezőnyben (tavaly még nem volt ilyen korlátozás, akkor először indult, az ír William O’Connortól 3:0-s vereséget szenvedett).

Nem Greaves az egyetlen, aki már mindkét versenyre indulási jogot szerzett, a holland Berry van Peer és a 16 éves angol Luke Littler szintén válaszút elé került. A brit csodagyerek már döntött is, a PDC világbajnokságán indul majd el.

A WDF-világbajnokság mezőnye már majdnem teljes (visszalépések éppen a PDC-vb miatt lehetnek), a férfiak tornájára Kovács Patrik, Takács Gábor és a román színekben induló Kádár László is kvalifikálta magát, míg a nők versenyén Ihász Veronika – tavaly áprilisban egyedül ő nyert szettet Greaves ellen – lesz ott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik