Darts: a női világelső a PDC helyett a WDF vb-jét választotta

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.09.28. 11:09
null
Beau Greaves a PDC világbajnoksága helyett a WDF-nél indul címvédőként (Fotó: Getty Images)
Nem lesz ott a PDC-dartsvilágbajnokságon Beau Greaves, a világ legjobb női dartsosa, aki úgy döntött, hogy a WDF szervezet vb-jén vesz részt decemberben.

A PDC nemrég bejelentette, hogy nem engedélyezi a december 15-én kezdődő vb-n az indulást azoknak, akik december elején részt vesznek a WDF világbajnokságán.

Greaves tavaly áprilisban megnyerte a WDF női vb-jét a Lakeside-on, és úgy döntött, inkább oda tér vissza, mint hogy a profi férfiak mezőnyében induljon a londoni Alexandra Palace-ban.

„Pályafutásom egyik legszebb pillanata volt a világbajnokság megnyerése, szeretném megvédeni a címemet, azért Lakeside-ot választottam – idézi Greavest a WDF közleménye. – Fiatal vagyok még, a karrierem elején járok, vonzó lehetőség, hogy többszörös világbajnok lehetek. Jól is megy a játék, nagyon várom, hogy ismét tábla elé állhassak Lakeside-ban.”

A PDC-világbajnokságra Greaves a női Masters megnyerésével kvalifikálta magát, s további két hölgy kerül be a PDC női versenysorozatának ranglistájáról (ők jelen állás szerint Szuzuki Mikuru és Fallon Sherrock). Ám a PDC jelezte, ha Greaves a WDF-et választja, nem három ranglistás nő indul, hanem a helyére egy férfi versenyző kerül, a Pro Tour-kártyások selejtezőjéből kettő helyett hárman jutnak ki a vb-re.

A WDF világbajnoksága december 2. és 10. között lesz Lakeside-ban, a BDO-vb ikonikus helyszínén, míg a PDC-vb december 15-én kezdődik a londoni Alexandra Palace-ban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik