Tudta, hogy csillámpóninak öltözhet, focistának viszont nem a PDC-dartsversenyeken?

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.24. 17:22
null
A dartsversenyekhez hozzátartozik, hogy a szurkolók különféle jelmezekben érkeznek (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Valószínűleg a dartsot kedvelők közül mindenki látott már televízióban a Professional Darts Corporation (PDC) égisze alá tartozó versenyt, s feltesszük, az sem kerülte el a figyelmet, hogy a helyszíni szurkolók kreatívabbnál kreatívabb jelmezekben jelennek meg az eseményen. De azt észrevette, hogy labdarúgómezben soha senki nem jelent meg? A PDC eseményeire ugyanis nem lehet bevinni olyan ruhadarabot, tárgyat vagy relikviát, amely fociklubhoz köthető. Hogy miért? A magyar dartsbajnok Székely „Penge” Pál elmagyarázza.

 

A PDC-t (1995-ig WDC) 1992-ben 16 profi játékos alapította meg. Nem sokkal a szervezet létrejötte után életbe lépett a labdarúgó-szerelésekre vonatkozó szabály.

„Nem csak a focimez viselését tiltják. A PDC-versenyeken klubhoz köthető sálat se lehet hordani, sőt olyan relikviákkal sem lehet érkezni, amelyek labdarúgócsapathoz köthetőek. S mindezen felül azt sem nézik jó szemmel, ha bárki klubhoz köthető dalt énekel a versenyek ideje alatt. Mindezt azért, mert szerették volna kinn tartani azt a rivalizálást, amely a brit szurkolókat jellemzi. Így minimálisra csökken annak az esélye, hogy egyes drukkerek vagy csoportok között focihoz köthető ellentét alakul ki. A dartsversenyek a buliról és a jó hangulatról is szólnak, a PDC azt szeretné, ha ez így is maradna” – magyarázza a kiváló magyar dartsjátékos, Székely „Penge” Pál.

A PDC olyannyira komolyan veszi ezt a szabályt, hogy az eseményeihez tartozó jegyein is feltünteti, így a figyelmeztetés olvasható a jövő pénteken, Budapesten kezdődő Hungarian Darts Trophy belépőin is.

„Ezeken a viadalokon azért alkohol is fogy. Nem biztos, hogy jól sülne el, ha mondjuk tíz-tíz újpesti és ferencvárosi szurkoló találkozik egymással...” – folytatta Székely, aki arról is beszámolt, hogy a szurkolók abszolút megértik ezt az előírást.: „Nem szokott problémát okozni, mindenki elfogadja a döntés miértjét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik