Darts: lett magyar győztes az utolsó napon!

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2018.01.28. 21:48
Vasárnap tartották az utolsó két kelet-európai kvalifikációs dartssversenyt Budapesten, a Danubius Hotel Flamencóban a PDC European Tour idei első öt viadalára, és végre sikerült megtörnie a lengyel hegemóniát egy magyar játékosnak: a negyedik tornát a fiatal Alexits Tamás nyerte meg.

Ez a bizonyos negyedik torna az ausztriai Grazba kvalifikált, így még külön kényelmes lehet a nyugat-magyarországi, egészen pontosan harkai illetőségű győztesnek, hogy épp ezt nyerte meg. Az Aramis DC versenyzője eddig inkább a sportág soft válfajában tündökölt, tavaly például megnyerte az Österreichische Meisterschaft elnevezésű több száz indulós ausztriai viadalt, most viszont szeretne eljutni a steel szakágban minél több PDC- és BDO-versenyre.

És Alexits Tamás máris megcsípett egy helyet a PDC European Tour negyedik állomására, amelyre április 20. és 22. között kerül sor. Mi tagadás, nagyon megdolgozott érte a 24 éves bútorasztalos: öt meccset kellett hozzá nyernie, sorrendben a cseh Karel Sedlácek (6:5), a lengyel Tytus Kanik (6:5), Bezzeg Nándor (6:3), Székely Pál (6:3) és végül a döntőben a szintén lengyel Krzysztof Kciuk (6:4) ellen. A fináléban ráadásul egészen kiváló 94.02-es átlagot dobott!

A vasárnapi utolsó verseny végén aztán ismét Lengyelországba került az indulási jog – érdekesség, hogy a döntőt, Krzysztof Ratajski és a horvát Alan Ljubic mérkőzését akár a legutóbbi PDC-világbajnokságon is játszhatták volna, ugyanis mindketten tagjai voltak a rangos mezőnynek –, így az ezen a hétvégén Budapesten megszerezhető öt főtáblás hely közül négyet is lengyel versenyző vitt el. Zárásként a magyarok közül Végső János jutott a legtovább: az elődöntőig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik