Darts-vb: a legutóbbi döntős kiesett, a címvédő parádézott

Vágólapra másolva!
2016.12.28. 17:44
Mindhárom mérkőzésen érvényesült a papírforma a londoni dartsvilágbajnokság második fordulójának szerdai játéknapján a délutáni programban: a belga Kim Huybrechts, az angol James Wade és a holland Jelle Klaasen is bejutott a legjobb 16 közé. Este a címvédő Gary Anderson parádés teljesítménnyel jutott negyeddöntőbe, a másik legutóbbi finalista, Adrian Lewis viszont nem bírt Raymond van Barnevelddel.

A legimponálóbb teljesítményt a hatodik kiemelt James Wade nyújtotta, aki három szett után csaknem 107-es körátlaggal vezetett 3–0-ra honfitársa, az angol Steve Beaton ellen. A háromszoros vb-elődöntős Wade teljesítménye az utolsó két játszmában visszaesett, de így is 99.39-es átlaggal zárt, ami pályafutása második legjobb eredménye világbajnoki mérkőzésen.James Wade nyújtotta, aki három szett után csaknem 107-es körátlaggal vezetett 3–0-ra honfitársa, az angol Steve Beaton ellen. A háromszoros vb-elődöntős Wade teljesítménye az utolsó két játszmában visszaesett, de így is 99.39-es átlaggal zárt, ami pályafutása második legjobb eredménye világbajnoki mérkőzésen.

A tavalyi vb-n a legjobb négy közé jutó Jelle Klaasen simán elintézte az északír Brendan Dolant (4:0). A holland játékos kétszer is eljutott kilencnyilas kiszállóig – másodszor az utolsó legben –, de előbb a nyolcadik, majd a hetedik nyilat rontotta el. Klaasen átlaga semmivel sem volt jobb Dolanénél, ám a 60 százalékos (20/12) kiszállózási hatékonyságnak köszönhetően minden játszma a holland sikerét hozta.

A délutáni program első mérkőzésén a 13. kiemelt Kim Huybrechtstől a közepes teljesítmény is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy elsöpörje (4:0) a 20 esztendős német Max Hoppot. A belga játékosra a legjobb 16 között Phil Taylor vár.

Az esti program Peter Wright sima győzelmével kezdődött – 4:0-ra nyert a walesi Jamie Lewis ellen –, majd egy másik skót remeklésével folytatódott.

Benito van de Pas élete talán legjobb játékát produkálta, ám sokáig így sem volt esélye a győzelemre. A címvédő Gary Anderson ugyanis egészen parádés teljesítménnyel rukkolt elő, a kiszállóknál az első kilenc (!) alkalommal nem hibázott.

A skótnak lehetősége volt 4:0-ra megnyerni a meccset, ekkor azonban megingott, Van de Pas pedig azonnal ott volt a torkán, 3:2-re felzárkózott. Tovább azonban nem jutott, a vb eddigi legjobb mérkőzésén Anderson 107.68-as átlaggal diadalmaskodott 4:2-re. Ő 11, Van de Pas kilenc 180-ast dobott.

A nap záró mérkőzése sem akármilyen csatát hozott, a kétszeres (2011, 2012) PDC-világbajnok Adrian Lewis hiába vezetett 3:2-re, döntő szettben alulmaradt Raymond van Barnevelddel szemben. Két éve szintén a 2007-es győztes holland verte meg Lewist, és akkor is a harmadik fordulóban 4:3-ra.

DARTSVILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
2. FORDULÓ

A DÉLUTÁNI PROGRAM

Kim Huybrechts (belga, 13.)–Max Hopp (német) 4:0
James Wade (angol, 6.)–Steve Beaton (angol, 27.) 4:1
Jelle Klaasen (holland, 10.)–Brendan Dolan (északír, 23.) 4:0

AZ ESTI PROGRAM
2. forduló

Peter Wright (skót, 3.)–Jamie Lewis (walesi, 30.) 4:0
3. forduló
Gary Anderson (skót, 2.)
–Benito van de Pas (holland, 15.) 4:2
Adrian Lewis (angol, 5.)–Raymond van Barneveld (holland, 12.) 3:4

A HARMADIK FORDULÓ PÁROSÍTÁSA (Ágrajz szerint)
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Darren Webster (angol)
Mark Webster (walesi, 25.)–Daryl Gurney (északír, 24.)
Adrian Lewis (angol, 5.)–Raymond van Barneveld (holland, 12.) 3:4
Phil Taylor (angol, 4.)–Kim Huybrechts (belga, 13.)

Gary Anderson (skót, 2.)–Benito van de Pas (holland, 15.) 4:2
Dave Chisnall (angol, 7.)–Jelle Klaasen (holland, 10.)
James Wade (angol, 6.)–Michael Smith (angol, 11.)
Peter Wright (skót, 3.)–Ian White (angol, 14.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik