Kovács Emese edzőt vált, Turi Györggyel folytatja tovább a munkát

Vágólapra másolva!
2008.09.12. 07:43
Elhagyja eddigi edzőjét és klubját Kovács Emese, és a Kőbánya SC-ben folytatja pályafutását. Az Eb-ezüstérmes úszó elmondása szerint már nem bízott meg edzőjében, Fehérvári Balázsban, továbbá az olimpián elért eredménye is csalódást okozott neki, ezért döntött a váltás mellett.
Kovács Emese a Turi-csapat tagja lesz
Fotó: Mirkó István (archív)
Kovács Emese a Turi-csapat tagja lesz
Kovács Emese a Turi-csapat tagja lesz
Fotó: Mirkó István (archív)
Kovács Emese a Turi-csapat tagja lesz

Az olimpia előtt sokan reménykedtek benne, hogy Kovács Emese éremmel tér haza Pekingből, ehhez képest a fiatal úszó csak a 27. helyen végzett a 200 méter pillangón, amivel önmagának is csalódást okozott.

A Jövő SC versenyzője egy hónappal az ötkarikás játékok után döntésre szánta el magát: hat év után elhagyja klubját és edzőjét, Fehérvári Balázst.

„Rég elhatároztam már, hogy klubot váltok – nyilatkozta Kovács Emese a Nemzeti Sportnak. – Balázs is, én is nehéz természetűek vagyunk, elég sokat veszekedtünk az elmúlt időszakban, ám döntésemben a legnagyobb szerepet az játszotta, hogy már nem bíztam meg benne. Enélkül pedig nem dolgozhat együtt sikeresen edző és tanítványa."

Kovács új klubja az a Kőbánya SC lesz, amelynek versenyzői a legsikeresebben szerepeltek az olimpián. A 200 m pillangón kétszeres Eb-ezüstérmes (rövid pályán és nagymedencében) úszó szerint Turi György személye garancia rá, hogy visszanyeri korábbi formáját.

„Számomra nagy boldogság Emese megkeresése és az, hogy a jövőben a csapatomban készül a világversenyekre. Régóta figyelem őt, láttam és látom benne a tehetséget, ám azt is láttam, hogy nem úgy bántak vele korábban, mint ahogyan egy ilyen kvalitású úszóval kellene” – beszélt Turi György új versenyzőjéről.

Az ügy azonban még nem tekinthető lezártnak, mert az átigazoláshoz a két klub megállapodása is szükséges, márpedig Verrasztó Zoltán, a Jövő SC elnöke csak csütörtökön hallott először a dologról, és elmondása szerint szeretne alaposan tájékozódni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik