Bocsában és evezésben is véget értek a játékok a magyarok számára

Vágólapra másolva!
2008.09.11. 19:14
Csütörtökön két negyedik helyezésünk mellett két búcsút is el kellett könyvelnünk: bocsában és evezésben véget értek a magyarok számára a játékok. Utóbbiban amúgy a többiek számára is, előbbiben azonban reméltük, hogy a pénteki helyosztók során meg érdekelve leszünk...
Remélhetőleg Sors Tamás pénteken már az új dresszében versenyezhet
Fotó: MTI
Remélhetőleg Sors Tamás pénteken már az új dresszében versenyezhet
Remélhetőleg Sors Tamás pénteken már az új dresszében versenyezhet
Fotó: MTI
Remélhetőleg Sors Tamás pénteken már az új dresszében versenyezhet

Béres Dezső és Gyurkota József párosa ugyanis az előző paralimpia bronzérmeseként vágott neki a BC4-es kategória küzdelmeinek Pekingben, és a cél az volt, hogy az athéni - amúgy remek - eredményt felülmúlják. Sajnos nem sikerült, pedig volt esélyük rá, de, ahogy mondani szokás, a kulcspillanatokban nem állt mellettük a szerencse.

Szoros vereségeikből (a döntős brazilok elleni 2:6 után fájó 4:5 a szlovákoktól, majd a ráadásban 4:6 a csoportgyőztes spanyoloktól) egyértelműen erre lehet következtetni: így maradt számukra a B jelű csoport utolsó helye a nyolc páros alkotta mezőnyben. Ebben a sportágban összességében nagyon nem jött össze számunkra a pekingi paralimpia, mert az egyéni küzdelmeket is ideszámítva kilenc, magyar érdekeltséggel lejátszott mérkőzésből nyolcat az ellenfelek nyertek meg. Ennél többet vártunk.

Evezésben pedig saját magától várt többet a játékok műsorán debütáló sportág egyetlen magyarja, Serényi Tibor, aki a legjobb nyolc köze szeretett volna bekerülni a 12-es mezőnyben. Volt, hogy egészen közel állt ehhez, amihez a B-döntő második helyét kellett volna megcsípnie - aztán a negyediket csípte meg, a hőn áhított pozíciótól majdnem nyolc másodperc választotta el, de ami igazan bosszantó, hogy a brazil Antony Bonfim személyében megelőzte egy olyan rivális, aki az előfutamok és a reményfutamok során egyaránt rosszabb időt ment nála. Végül azonban csak befurakodott elé másfél másodperccel, amiért kár, mert ha nem így történik, most azt írhattuk volna, hogy 47 eves egykori úszónk kihozta magából a maximumot. Így maradt egy kis hiányérzet...

Az úszókról már sok szó esett, Kovács Ervin és Sors Tamás mai negyedik helyéhez még annyit, hogy előbbi egyéni csúcsot ért el, tehát nem lehet hiányérzete az újdonsült családapának - otthon egy hat hónapos kisfiú várja őt és a jó híreket -, míg utóbbi szakadt dresszében versenyezte végig a napot, a hétfői döntőjében elhasználódott ruha helyett ugyanis a postázó cég trehánysága miatt nem érkezett még meg az új. Pedig állítólag megjárta már Sanghajt, aztán ki tudja, miért, visszaküldetett Szingapúrba. A 17. életévét csak decemberben betöltő fiatalember mindenesetre jól tűri a viszontagságokat, de pénteken mar újra úszik - reméljük, nem kell tovább ragasztgatni a rossz dresszt... Már csak azért is, mert 400 gyorson is kinézhet neki valami szép eredmény.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik