Megnyerte a téli ifjúsági olimpiát a magyar női 3x3-as jégkorong-válogatott

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.25. 17:53
Aranyérmes lett a női 3x3-as válogatott a téli ifjúsági olimpián (Fotó: MOB/Szalmás Péter)
Sporttörténelmi sikert ért el a női 3x3-as jégkorong-válogatott a téli ifjúsági olimpián: a házigazda Dél-Koreát küzdelmes mérkőzésen 10–2-re legyőzve aranyérmes lett. A magyar csapat az egész tornát hibátlan mérleggel zárta, mind a kilenc meccsét magabiztosan nyerte meg Kangvonban. Ez a Team Hungary első ifjúsági olimpiai aranyérme.

 

Korábban nemzetközi csapatokban voltak már magyarok, akik külföldi csapattárssal nyerni tudtak, de ez az első magyar arany.

„Ez az eredmény biztosan bekerül a történelemkönyvekbe, nagyon örülök, hogy aranyérmet szereztünk Magyarországnak, és hogy a lányok ma meg tudták mutatni, mire képesek. Nemcsak egy jó meccsünk volt, hanem az egész tornán nagyon jól játszottunk, megbecsültük a korongot, jól hoztuk el a szabad korongokat, jól védtük a sávokat a pályán, és remekül támadtuk az ellenfél kapuját. Ebben rejlett a csapat ereje. A háttérstábnak köszönhetően a lányok jól bírták a sorozatterhelést, mert az elmúlt napok nagyon intenzívek voltak ezeknek a fiatal lányoknak, úgyhogy muszáj is este megünnepelni az aranyérmet!” – mondta Delaney Collins, a válogatott szövetségi edzője a MOB honlapjának beszámolója szerint.

A magyar női 3x3-as jégkorong-válogatott kerete: Bátyi Boróka, Bereczki Dóra, Csordás Csenge Noémi, Faragó Luca Lara, Hajdu Lili, Haraszt Lorina, Hiezl Réka Effi, Polónyi Petra, Sághy Lara, Simon Bíborka Borbála, Szabó Bonita Lilla, Takács Noémi Zoé, Weiler Krisztina

TÉLI IFJÚSÁGI OLIMPIA, KANGVON
3X3-AS JÉGKORONG, NŐK
Január 20., Magyarország–Mexikó 17–0
Január 21., Magyarország–Törökország 18–0
Január 21., Magyarország–Kína 13–3
Január 22., Magyarország–Ausztrália 23–1
Január 22., Magyarország–Hollandia 33–0
Január 23., Magyarország–Dél-Korea 16–0
Január 23., Magyarország–Olaszország 11–1
Január 24., elődöntő, Magyarország–Olaszország 14–4
Január 25., döntő, Magyarország–Dél-Korea 10–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik