Floorball: meglepetés! Elszálltak a Pillangók döntős reményei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.24. 18:41
null
A Neumann Pillangók a döntő helyett a bronzmeccsre készülhetnek (Fotó: hunfloorball.hu)
Nagy meglepetésre az SZPK-Nokia Komárom női együttese bejutott a floorball ob I fináléjába a Neumann Pillangók elleni párharcban. A férfiaknál kuriózumot tartogatott a hétvégi forduló.

 

NŐK. A két győzelemig tartó elődöntős párharcok során nagy meglepetés született azzal, hogy a szezont három egymást követő vereséggel kezdő, majd később edzőváltáson áteső SZPK-Nokia Komárom 2–0-s összesítéssel jutott a döntőbe. A vasárnapi mérkőzés hosszabbításban, aranygóllal dőlt el a hazai csapat javára. A Neumann Pillangók a bronzmérkőzéseken szépíthet. Az elődöntő másik párharcában is a hosszabbításra maradt a döntés, végül a vendég egrieknek sikerült megszerezniük a győzelmet Tóth Luca góljával. A párharc a harmadik mérkőzésen dől el, a Phoenix vasárnap utazik Egerbe, hogy kiderüljön, melyik csapat lesz a komáromi SZPK ellenfele a bajnoki döntőben.

NŐI FLOORBALL OB I
ELŐDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉSEK

SZPK-Nokia Komárom–Neumann Pillangók FSE 4–3 – hosszabbítás után
A párharc végeredménye: 2–0 a Komárom javára
Phoenix Fireball SE–Eszterházy MEISE 7–8 – hosszabbítás után
A párharc állása: 1–1

FÉRFIAK. A rájátszás két csoportban kezdődött meg, amelyekbe az alapszakasz végeredménye alapján sorsolták be a csapatokat és kaptak ennek megfelelően bónuszpontokat. A végeredményt hat forduló alatt, körmérkőzések alapján döntik el. A felsőházi mérkőzések meglepetéseket tartogattak a játékosok, nézők számára, hiszen a Magyar Floorball Szakszövetség szervezésében a két mérkőzést a floorball hazajánának számító Svédországból érkezett vendégjátékvezetők fújták. Az alsóházban mindkét mérkőzésen az esélyesebb csapat győzött.

FÉRFI FLOORBALL OB I, RÁJÁTSZÁS
FELSŐHÁZ

SZPK-Nokia Komárom–Dunai Krokodilok SE 8–7
Dunaújvárosi Főiskola-Corner Ékszer-RFT–Phoenix Fireball SE 2–6
Az állás: 1. Phoenix Fireball SE 6 pont, 2. SZPK-Nokia Komárom 4, 3. Dunai Krokodilok SE 3, 4. Dunaújvárosi Főiskola RFT 1
ALSÓHÁZ
Floorball Team Future–RKA Kinizsi TTK 9–10
IBK Cartoon Heroes–Neumann Wombats FSE 6–4
Az állás: 5. RKA Kinizsi 6, 6. IBK Cartoon Heroes 4, 7. Neumann Wombats 3, 8. Floorball Team Future 1
A férfi rájátszás második fordulóját március 29–30-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik