MCS LoL: hátrányból fordítás és magabiztos 2–0 az elődöntőkben

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.12.19. 07:30
Az északi régió két képviselője, valamint a nyugati bajnok és a keleti első mérkőzött meg a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny League of Legends elődöntőiben. A parázs összecsapások nagyon magas szinten zajlottak, s csak két csapat örülhetett a végén. Ez történt az MCS LoL egyenes kieséses szakaszának legutóbbi körében.

VAS MEGYEI STRUCCOK VS. NÓGRÁDI TOLLAS VITÉZEK (1–2)

Parádésan indították a Bo3-as szériát a Struccok, több fronton sikerült meglepniük a jó drafttal ellenfeleiket. Pyke-ot megkapta Sekkou, Túróstészta Kha'Zixa a meccs középső részétől használhatatlan volt a csapatharcokban, miközben Fear Lucianje lubickolt. Nem adták fel a Tollas Vitézek, de nem volt esélyük megállítani a rohamozó Struccokat az első felvonásban. A folytatásban ugyanolyan magas fordulatszámon pörögtek az események, ahol befejezték néhány perccel azelőtt. Sekkou Shaco támogatója nem tudta megnyerni az ösvényt, Frenna nagyon jól mozgott Caitlynnel, amiből jelentősebb előnyt tudtak kovácsolni a nógrádiak. A második meccsre találtak választ Fear Lucianjére, miközben Túróstészta és Kubu kitankolt mindent, amit lehetséges. Szoros volt a küzdelem, de Frenna és edru megmutatta, hogy lehet rájuk számítani a nehéz pillanatokban. A mindent eldöntő harmadik mérkőzésre ösvényt cseréltek a Tollas Vitézek, Kubu Renektonnal mozgott le középre, edru Kayle-lel felment topra. A váltás a korai szakaszban úgy tűnt, hogy nem jön be, folyamatosan érkeztek CrankZ rajtaütései Kubura, aki kisebb hátrányba került. A gyilkosságok nem számítottak, mivel farmban hatalmas előnyre tettek szert a Vitézek, Frenna és edru szabadon gyűjthette az aranyat. A Vas Megyei Struccok elfáradtak fejben, de óriásit küzdöttek és bebizonyították, hogy a fiatalabb generációnak hamarosan eljön az ideje. A veterán Tollas Vitézek ezzel bejutottak a döntőbe, a negyeddöntők után ismét 0–1-ről fordítva.

BUDAPESTI GRIFFEK VS. SZABOLCSI MEDVÉK (2–0)

Döntőbe illő elődöntőt várt mindenki a Griffek és a Medvék összecsapásától, de a Matebuff és SanyaDau nevével fémjelzett csapat nem kegyelmezett ellenfelének. Hiába volt parádés Sk1nzor az első meccsen, egyedül nagyon nehéz megnyerni egy LoL mérkőzést, ami továbbra is egy 5v5 játék. WAZIER szétfarmolta magát, a célpontokra jobban fókuszáltak a Griffek, csapatként húzták be a meccset. A folytatásban egyértelműbben kirajzolódtak az erőviszonyok, a Medvékből mackók lettek, ezzel szemben a Griffek csíptek és karmoltak. Sanya második Nunu meccsén ismét a sárkányok leküzdésében jeleskedett, wAZIER Aatroxszal pusztította el az útjába kerülőket, Sora és Matebuff csendben, de elég hatásosan robbantotta fel az ellenséges karaktereket. A Budapesti Griffek magabiztos játékkal, a rájátszásban eddig veretlen teljesítménnyel harcolták ki a finálét.

Szombaton újra összecsapnak a Nógrádi Tollas Vitézek és a Budapesti Griffek, nézzétek élőben a mérkőzéseket a Megyék Csatája Twitch csatornáján, valamint látogassátok meg a megyekcsataja.hu-t, ahol további érdekességet találtok a versenyről!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik