Háromszázan úszták át a Gyékényesi-tavat

Vágólapra másolva!
2021.08.23. 14:25
Befejeződött a nyílt vízi úszóbajnokság, a hétvégi harmadik, egyben utolsó fordulója is nagy siker volt, ráadásul a rajtnál a Verrasztó testvérek látták el tanácsokkal a résztvevőket.

Augusztus 21-én, szombaton megtartották a 2021-es OWT (Open Water Tournament) harmadik, egyben utolsó futamát, a Gyékényesi-tóban háromszáz profi és amatőr úszó versenyzett. A 3 és 9 kilométeres távokat biztonságos körülmények között teljesítették: 20 vízimentő, 8 mentőhajó és egy tucat SUP-os figyelte az indulókat. A startnál Verrasztó Evelyn és testvére, Verrasztó Dávid úszóbajnokok buzdították az indulókat.

 

 

A somogyi versennyel véget ért a 2021-es nyílt vízi úszóbajnokság, amelyet a Budapest Urban Gamest 2014-ben életre hozó csapat indított útjára azzal a céllal, hogy összekösse a turizmust a nyílt vízi úszással, és professzionális körülményeket biztosítson – nemcsak profiknak.

„Ezen a nyáron három nagyon különböző helyszínen és környezetben nyújtottunk lehetőséget a közösségi sportok és a vadvízi úszás szerelmeseinek – mondta Mezős Balázs főszervező. – A balatoni öbölátúszás és a paksi Duna-átúszás után a szédítő mélységű gyékényesi búvártó várta a sportolókat. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk az úszóktól, különösen Gyékényes esetében, pedig a kristálytiszta tavat csak kevesen ismerik. Öröm látni, hogy kialakult egy összetartó közösség a futamokon, és egyre több amatőr vállalkozik a nyílt vízi megméretésekre. Az idei bajnokságtól most búcsúzunk, de jövőre visszatér az OWT.”

 

 

A gyékényesi futam után eldőlt, a három verseny és az összesített időeredmények alapján rövidtávon Szóka Júlia és Dányi József, hosszútávon Rhone Emma és Zima Péter volt a legjobb.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik