Videó: amikor Scholes hatalmas góllal lőtte BL-döntőbe az MU-t

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.29. 20:42
null
Rendkívül fontos gólt szerzett az Old Traffordon Scholes (Fotó: AFP)
A járványhelyzet miatt megállt az élet a sportvilágban is, így ismét az archívumhoz fordulunk, hogy valamelyest enyhítsük olvasóink focihiányát. Ezúttal Paul Scholes egyik legfontosabb és legnagyobb gólját vettük elő!

A 2007–2008-as idény vége felé közelítettünk, a Sir Alex Ferguson vezette Manchester United az ekkor még Frank Rijkaard által dirigált FC Barcelonával nézett farkasszemet a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Az első meccsen nem született gól a barcelonai Camp Nouban, így a visszavágóra maradt a döntés. Paul Scholes révén a 14. percben meg is született a párharc egyetlen gólja: a Cristiano Ronaldót szerelő Gianluca Zambrotta felszabadítás helyett éppen az MU angol klasszisához passzolt, a rutinos középpályás azonnal lőtt– Víctor Valdésnek esélye sem volt, a labda védhetetlenül csapódott a bal felső sarokba.

A meccset, így a párharcot is 1–0-ra megnyerte a Manchester United, amely néhány héttel később tizenegyesekkel a Chelsea-t is felülmúlta, így a klub történetében harmadszor szerezte meg a BEK/BL-trófeát.

 

Manchester United on Twitter

As far as Scholesy's screamers go, this might just be his most important #MUFC #GoalOfTheDay https://t.co/V8waNFuGMb



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik