Ifi BL: a Chelsea tíz perc alatt kiütötte a Romát a négy között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.10. 19:07
null
A Chelsea játékosai négyszer is örülhettek a Roma ellen (Fotó: Twitter/Chelsea FC)
Chelsea–Sahtar Doneck finálét rendeznek hétfőn Nyonban az ifjúsági Bajnokok Ligájában, miután a londoni „kékek” 4–0-ra kiütötték az olasz AS Romát a négyes döntő elődöntőjében.

Az első délutáni mérkőzéshez hasonlóan ezen sem találtak be a felek az első játékrész során, hogy aztán a fordulást követően ezt kamatostul bepótolja a Chelsea.

Hatvanegy másodperc után ugyanis már a Roma kapujában volt a labda, Isaiah Brown erőszakossága után Charlie Colkett került helyzetbe, lövése egy védőn megpattant, így a jobbra induló Gabriele Marchegiani mellett a bal alsóban kötött ki (1–0).

Pillanatokkal később eldőlt a meccs, Andreas Christiensen indításánál Dominic Solanke megelőzte a kapust, elfejelte a labdát, majd az üres kapuba talált (2–0).

Még mindig csak az 56. percben jártunk, amikor Solanke már a harmadik Chelsea-gólt szerezte meg, Jeremie Boga beadása után Colkett fejesét még védte Marchegiani, de pont Solanke elé került a labda, aki egy lépésről megszerezte 11. találatát a sorozatban – nem meglepően ezzel gólkirályként is zárt (3–0).

Innentől már csak a végeredmény volt kérdés, Abraham révén pedig a negyedik gólt is megszerezte a londoni csapat, amely így kiütéses sikerrel jutott be a fináléba (4–0).



ANDERLECHT–SAHTAR DONECK

A gól nélküli első félidő után az Anderlecht szerezte meg a vezetést Samy Bourard fejesével, de az utolsó negyedórában jött az elsöprő ukrán hajrá: a csereként beálló Viktor Kovalenko egyenlített, majd Denisz Arendaruk gólja után a végeredményt is beállította.

A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy Andrij Borjacsuk (Sahtar) és Dodi Lukebakio (Anderlecht) is eltalálta a kapufát.

IFI BL
ELŐDÖNTŐ (NYON)
Anderlecht–Sahtar Doneck 1–3
(Bourard 55., ill. Kovalenko 76., 87., Arendaruk 80.)
AS Roma–Chelsea 0–4 (Colkett 47., Solanke 49., 56., Abraham 83.)

DÖNTŐ (hétfő)
Chelsea–Sahtar Doneck

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik