Ifi BL: a továbbjutás küszöbén a Puskás Akadémia

Vágólapra másolva!
2023.10.25. 07:47
null
Vékony Bence (10) a Qabala elleni első mérkőzésen már megtapasztalhatta, hogy nem könnyű, de nem is lehetetlen vállalás meglódulni az azeri kapu irányába (Fotó: puskasakademia.hu)
Azerbajdzsánban 1–1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia U19-es csapata az azeri Qabalával, hazai pályán esélyesként várja a szerdán 16 órakor kezdődő visszavágót, és ha továbbjut, a Leccével vagy az Olympiakosszal találkozhat.

Folytatja szereplését a Puskás Akadémia U19-es csapata az UEFA Ifjúsági Liga (ha úgy tetszik, az „ifi Bajnokok Ligája”) sorozatában, szerdán 16 órától a Pancho Arénában fogadja az azeri Qabalát. Az első mérkőzésen idegenben 1–1-es döntetlen született, így minden esély megvan a továbbjutásra.

„Nem volt zökkenőmentes az utazásunk Azerbajdzsánba az első mérkőzés előtt, mert késett a repülőgépünk, emiatt lekéstük a csatlakozást, így csak másnap tudtuk folytatni az utat, ami sok problémát okozott, de szerencsére klubunk gondoskodott róla, hogy a játékosok így se szenvedjenek hiányt semmiben – idézte fel az első mérkőzés körülményeit lapunknak Körtvélyesi István, a csapat vezetőedzője. – Az ellenfél játékából azt szűrtem le, hogy főleg az egyéni képességekre hagyatkozik, technikás, gyors játékosai vannak. Az elején elkövettünk egy súlyos hibát védekezésben, ezzel a Qabala előnybe is került a nyolcadik percben, de utána már mi irányítottuk a játékot. Volt meg nem adott gólunk és sok-sok helyzetünk, szerencsére még az első félidőben egyenlíteni tudtunk tizenegyesből Uma­thum Ádám révén. A második félidőben fizikailag felőröltük az azerieket, nem is nagyon tudtak kijönni a saját térfelükről. Kétszer a kapufát is eltaláltuk, de újabb gólt már nem tudtunk szerezni.”

A visszavágóról a következőket mondta Körtvélyesi István: „Az első meccsen látottak alapján mi vagyunk a párharc esélyesei, de nem akarom elkiabálni. Van több tizenhét és tizennyolc éves játékos is a keretünkben, igaz, az ellenfélében is. A Qabala kapusa, akinek a legtöbbet köszönhetik a csapattársai, kedden az U17-es azeri válogatottban szerepelt Szlovéniában, nem tudom, visszaér-e a csapatához másnapra, és ő véd-e ellenünk. Mi minimális változtatással számolunk, és természetesen szeretnénk kivívni a továbbjutást.”

Az UEFA Ifjúsági Liga különös lebonyolításáról tudni kell, a Puskás Akadémia a sorozat azon ágán szerepel, amelyen a 32 legerősebb európai ország U19-es bajnokcsapata kapott helyet, ez az első kör a sorozatban, a Qabala ellen a legjobb tizenhat közé kerülés a tét. Továbbjutás esetén még egy oda-vissza vágós forduló következik, a győztesek, tehát a nyolc legjobb mérkőzhet meg a felnőtt BL-ben szereplő 32 csapat U19-es együttesét felvonultató csoportkörből csoportmásodikként továbbjutó nyolc együttes egyikével. Már most tudni lehet, ha a Puskás Akadémia kiejti a Qabalát, a Lecce (olasz)–Olympiakosz (görög) párharc győztesével találkozik (az első meccset Athénban a görögök nyerték meg 3–1-re).

A Puskás Akadémia–Qabala meccs szerdán 16 órakor kezdődik, a belépés ingyenes a Pancho Arénába, és a Sport2 tv élőben közvetíti a találkozót.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, BAJNOKI ÁG
1.FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
16.30:
Puskás Akadémia FC–Gabala FC (azeri) (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik