FTC: balatoni bortúrán lehet találkozni a 25 évvel ezelőtti BL-szereplés hőseivel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.07. 14:49
null
Hajdu Attila a kapuskesztyűt metszőollóra cserélte (Fotó: Tumbász Hédi)
Az utóbbi napokban nem győztük emlegetni, hogy idei hasonló bravúrja előtt a Ferencváros legutóbb 1995-ben, éppen negyedszázada írt szép fejezetet labdarúgásunk aranykönyvébe, amikor bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. Az itt aratott első – és máig az egyetlen – magyar győzelem, a Grasshoppers elleni idegenbeli 3–0-s diadal, Hajdu Attila büntetővédése, Lisztes Krisztián és Vincze Ottó góljai, a Real Madrid elleni 1–1, az akkori címvédő Ajax elleni mérkőzések mind-mind feledhetetlenek. Az akkori játékosok máig népszerűségnek örvendenek, s most az utódok sikere kapcsán újra reflektorfénybe kerültek.

Hajdu Attila például azóta borászként a kapuskesztyűt metszőollóra cserélte, már nem a védő-, hanem a szőlősorokat igazgatja. Barátaival úgy gondolta, a maga módján, borral, gasztrotúrával és persze néhány régi csapattárssal, így például Telek Andrással, Vincze Ottóval és Hrutka Jánossal ünnepli a jubileumot, méghozzá a Balaton-felvidéken. Az esemény eredetileg áprilisban zajlott volna, de a koronavírus közbeszólt, szerencsére nem véglegesen: október 10-én, szombaton délelőtt tíztől indul a túra. S milyen a sors, most már az utódokról, az idei fradista BL-menetelésről is szó eshet a beszélgetés során, amire tavasszal még nem lett volna mód.

„Minden(ki)zöldell gasztrotúránkra azokat a Fradit és a legendás csapatot szerető vendégeket várjuk, akik érdeklődnek a minőségi borok világa és a gasztronómia iránt, akik szívesen sétálnak velünk a pincék, a több száz éves házak, a mandulafák és szőlőtőkék között a balatoni panorámában, akik kíváncsiak régi sztorikra, és akik szerint a sport és a gasztronómia kultúrája igenis összetartozhat, de legalábbis kiegészíti egymást. Egy nap alatt bejárjuk Balatonudvarit és Fövenyest, a szőlőhegyet, a falut és a vízpartot”– foglalta össze a programot a Ferencváros volt kapusa, a gasztrotúra egyik házigazdája, Hajdu Attila.

A rendezvény szabadtéren lesz, és a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályok betartásával, maximum hetven fő részvételével kerül megrendezésre. Előzetes regisztráció szükséges, további részletekről az esemény leírásában, ide kattintva olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik