BL: „Sokkal jobb érzés, mint el tudtam képzelni” – Vlahovics

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.23. 09:06
null
Vlahovics érzelmes pillanatai: 32 másodperc után gólt lőtt a BL-bemutatkozásán (Fotó: AFP)
Dusan Vlahovicsnak 32 másodperc kellett a Bajnokok Ligájában ahhoz, hogy megszerezze élete első gólját a sorozatban. A januárban 70 millió euróért megvásárolt Juventus-csatár öröme azonban nem lehetett felhőtlen, csapata ugyanis a korai előny ellenére sem tudta megnyerni a Villarreal elleni nyolcaddöntő első felvonását.

 

„Óriási dolog, hogy rögvest a debütálásomon gólt szereztem a Bajnokok Ligájában – értékelt a kezdősípszó után mindössze 32 másodperccel a kapuba találó Dusan Vlahovics az UEFA hivatalos honlapjának. – Rendkívül érzelmes pillanatok követték. Ugyanakkor nem lehetek száz százalékig elégedett, mert végül nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Keményen kell dolgozzunk tovább. Jól futballoztunk és megvolt a sanszunk a győzelemre. Elkövettünk néhány hibát, de a lényeg, hogy a következő meccsre koncentráljunk, majd ott kijavítjuk ezeket is.”

„Tényleg álomszerű kezdés volt ez a gól. Sokat ábrándoztam róla, de ez sokkal jobb érzés mindennél, amit el tudtam képzelni” – tette hozzá a januárban 70 millió euróért (plusz esetleges bónuszok) megvásárolt szerb.

„Bosszús vagyok, mert olyan hibát vétettünk a Villarreal egyenlítő gólja előtt, amelyről külön beszéltünk, és pontosan tudtuk, mit kellene csinálnunk helyette. Ezzel együtt örömet jelent, hogy jól játszottunk. Akadt néhány pontatlanságunk a támadások befejezésénél, ha ezeket jobban kezeljük, nyertünk volna. A teljesítménnyel összességében elégedett vagyok, de a visszavágón ennél pontosabb játék kell” – vette át a szót Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője.

A tréner külön kiemelte Vlahovicsot is: „Egy olyan védővel szembenézni, mint a Raúl Albiol sosem könnyű. Rendkívül tapasztalt, erős, technikás, minden hájjal megkent bekk. Vlahovics teljesítményét ehhez képest is kell nézni, és kijelenhetjük, nagyon jó meccse volt. Persze, ő is, meg én is, a Juventusnál mindannyian jobb szerettük volna, ha 3–0-ra nyerünk, de ez nem olyan egyszerű dolog itt – elhihetik nekem. Megvolt a mezőnyfölényünk, megvoltak az esélyeink, nem éltünk velük a második félidőben, a Villarreal pedig megfizettette velünk a hibáink árát.”

„Könnyen jelenthette volna a különbséget. Villámgyors gólt szerzett, ami meghatározta a meccs képét – ismerte el Vlahovics teljesítményét az ellenfél szakvezetője, Unai Emery is. – A lényeg azonban, hogy nem rémültünk meg, nem zuhantunk össze. Már az első félidőben megszolgáltuk volna az egyenlítést. Végül a második félidőben jött össze – így is megérdemelt volt. Van még hátra 90 percünk, hogy kiadjunk magunkból a maximumot: azért megyünk Torinóba, hogy legyőzzük a Juventust és tovább menjünk a legjobb nyolc közé” – jelentette ki Emery.

„Úgy készültünk, hogy le fognak támadni minket, hogy ritka lesz az a pillanat, amikor nem helyeznek ránk nyomást már a saját térfelünk közepén – fogott értékelésébe a meccs emberének választott, a Villarreal egyenlítő gólját szerző Dani Parejo.Azzal, hogy a meccs első percében betaláltak kicsit talán más lett a játék képe, kevésbé volt fontos nekik, hogy folyamatos nyomás alatt tartsanak minket. Ezzel együtt is nehéz, sőt, talán még nehezebb meccs lett belőle a számunkra. Fontos volt, hogy a gól után megpróbáltunk dominálni, és azt hiszem az első félidő jó részében ez sikerült is. A második félidő még komplikáltabb volt, őrülök, hogy ezzel együtt is kiharcoltuk a döntetlent.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS
VILLARREAL (spanyol)–JUVENTUS (olasz) 1–1 (
0–1)
Villarreal,
Estadio de la Cerámica,17 686 néző.Vezette:Siebert(német)
VILLARREAL:Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza (Estupinán, 79.) – Chukwueze (Pino, 90.), Dani Parejo, Capoue, Alberto Moreno (Trigueros, 79.) – Lo Celso, Danjuma (Dia, 90.).Vezetőedző:Unai Emery
JUVENTUS:Szczesny – De Sciglio (Pellegrini, 87.), Danilo, De Ligt, Alex Sandro (Bonucci, a szünetben) – Cuadrado, Locatelli (Arthur, 71.), Rabiot, McKennie (Zakaria, 81.) – Morata, Vlahovics.Vezetőedző:Massimiliano Allegri
Gólszerző:DaniParejo(66.), ill. Vlahovics (1.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik