NAGY-PÁL TAMÁS (POZSONY) 2022.07.27 23:32 Frissítve: 2022.07.28 22:54

BL: Örülök, hogy úgymond revansot tudtunk venni – Csercseszov

A hazai vereség után 4–1-re nyert Pozsonyban a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján, a magyar bajnok következő ellenfele az azeri Qarabag lesz. A találkozó után így értékelt az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov.

Csercseszov tudta: képesek lehetnek megfordítani a párharcot (Fotó: Árvai Károly)

 

A Ferencváros trénere, Sztanyiszlav Csercseszov először arra a felvetésre reagált, vajon van-e sorsszerűség abban, hogy az ominózus, 1992-es 4–1-es vereség után éppen 4–1-re nyert a magyar csapat.

 
Bravúr a javából! – Thury Gábor jegyzete
Hol van már 1992? Most a Ferencváros nyert 4–1-re Pozsonyban!

„Talán a nézők még mindig a múltban élnek ebből a szempontból. Mi abszolút a mai estére koncentráltunk, ami harminc éve történt, az már történelem. Örülök, hogy úgymond revansot tudtunk venni, és annak is, hogy együtt örülhetünk ennek a győzelemnek a magyar szurkolókkal.”

Az orosz szakember szerint az, hogy fel tudtak állni az egy héttel ezelőtti vereség után, annak köszönhető, hogy megfelelően felkészültek, és a játékosok mindent végrehajtottak a pályán abból, amit megbeszéltek.

„A Slovan jobb helyzetből indult, de tudtam, hogy nagyon jó csapatot irányítok, és képesek lehetünk megfordítani a párharcot.”

Ezután azt is elárulták neki: magyar csapat korábban még soha nem jutott tovább hazai vereség után a legrangosabb európai kupasorozatban.

„Szerencsére én ezt nem tudtam, mert csak még egy pszichológiai problémát jelentett volna. Eddig nem így volt, most már így van, legyen is mindig így.”

Hozzátette: a budapesti vereség után minden játékosával egyesével ült le beszélgetni.

„Bolinak például elmondtam, hogy nyugodjon meg, gólt fog lőni, és így is lett. Nem minden alakult úgy, ahogy szerettük volna, de azért nagyrészt igen, aminek nagy jelentősége volt.”

SZTANYISZLAV CSERCSESZOV SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A Slovan Bratislava vezetőedzője, Vladimír Weiss elismerte: az ő hibájából kapott ki együttese.

„Rosszul cseréltem a végén, azon ment el a meccs, de a Fradi összességében megérdemelten jutott tovább. Tudtam, hogy agresszívabban fog játszani a Ferencváros, mint az első mérkőzésen, ám ettől függetlenül az én hibám ez a kiesés.”

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
SLOVAN BRATISLAVA (szlovák)–FERENCVÁROS 1–4 (0–2)
Pozsony,
Téglamezei Stadion, 21 500 néző. V: Di Bello (olasz)
SLOVAN: Chovan – Medvedev (A. Green, 11.), Kasia, Abena, De Marco, Pauschek (Weiss, 87.; Holman, 90+3.) – Barszegjan, Kankava (Agbo, 90+3.), Kucka, Csakvetadze – Saponjics (Csavrics, 87.). Vezetőedző: id. Vladimír Weiss
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni – A. Traoré, Zachariassen, Nguen (Thelander, 90+3.) – Boli (Vécsei, 63.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: De Marco (70.), ill. F. Boli (20.), Zachariassen (31.), A. Traoré (89.), Laidouni (90+4.)
Továbbjutott: a Ferencváros, 5–3-as összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

2023.01.19 23:31:04

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az európai fluktuációra jellemző, hogy az akkor a csoportkörben szereplő 16 együttes közül ma csak négy (Buducsnoszt Podgorica, Krim Ljubljana, illetve a két magyar csapat, a Győr, valamint a 2000-ben Herz-FTC néven szereplő Ferencváros) tagja a 2022-2023-as BL elitmezőnyének. Aligha véletlen, hogy a Bajnokok Ligája győzelmi örökrangsorának első három helyén is az ezen négyesből kikerülők osztoznak.

2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.