BL: óriási botrány lehet a szerb klubvezető ötmilliós tétjéből

Vágólapra másolva!
2018.10.12. 17:49
null
Hatalmas botrány lehet a PSG–Crvena zvezda BL-csoportmeccsből (Fotó: AFP)
Hatalmas fogadási botrány robbant ki a Bajnokok Ligájában szereplő Crvena zvezdánál. A belgrádi klub vezetőségének egy vagy több tagja ötmillió euróban fogadott arra, hogy a labdarúgócsapat ötgólos vereséget szenved a Paris Saint-Germaintől. A vége 6–1-es francia siker lett.

 

 

Az UEFA fogadásokat monitorozó rendszere az október 3-i PSG–Crvena zvezda mérkőzés előtt jelezte, hogy túlságosan nagy tétben fogadtak az ötgólos párizsi sikerre, és ez ügyben a francia hatóságokat is értesítették. A pénzügyi visszaéléseket vizsgáló francia ügyészség emberei ezért a mérkőzés alakulását hivatalból is figyelték a stadionban – írja a francia L'Équipe.

Ezt a hatóság később megerősítette, de további részleteket nem közölt az ügyről.

Az UEFA-n belül csak Aleksander Ceferin elnök és legközvetlenebb munkatársai tudtak az esetről. A szövetség a lap szerint nagyon megbízható informátortól kapta a fülest, az ügy minden idők egyik legnagyobb fogadási botránya lehet.

A gyanú szerint a Crvena zvezda egyik legfelsőbb vezetője több különböző fogadóirodánál tett fel ötmillió eurót arra, hogy a PSG öt góllal nyer, és több tízmilliós bevételt remélt. A L’Équipe szerint ebbe több játékosát is bevonta.

A végeredmény 6–1-es PSG-siker lett, Neymar mesterhármast szerzett.

A France Football megerősíti az információkat, s hozzáteszi, a mérkőzést fogadási szempontból figyelő specialisták jelentése szerint tapasztalható volt túlzott passzivitás néhány belgrádi játékosnál.

Az online szerencsejátékok szabályozásáért felelős francia szervezet (ARJEL) ugyanakkor közölte, nem észlelt gyanús fogadást ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban.

A Radio Monte-Carlo megkereste Dragan Dzsajicsot, a Crvena zvezda – korábban korrupciós botrányba keveredő, de tisztázott – tiszteletbeli elnökét, aki közölte, semmiről sem tud, most hallott először az ügyről.

A L’Équipe szerint Dzsajics a meccs estéjén találkozott volna Nasszer al-Kelaifivel, a PSG elnökével, de a találkozó elmaradt.

A PSG kommünikében jelezte, a klubot senki sem kereste meg a szerb egyesület vizsgálatának kapcsán. míg a Crvena zvezda péntek esti közleményében szintén visszautasította a francia lap állításait.

A belgrádiak hangsúlyozták, hogy a leírtak súlyosan károsítják klubjuk hírnevét, ezért felszólították az UEFA-t, hogy végezzen alaposan vizsgálatokat Franciaországban és Szerbiában is az igazság kiderítése érdekében.

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 2 1 1 1–0 +1 4
2. Liverpool 2 1 1 3–3 0 3
3. Paris SG 2 1 1 8–4 +4 3
4. Crvena zvezda 2 1 1 1–6 –5 1

Szeptember 18., kedd
Liverpool (angol)–Paris Saint-Germain (francia) 3–2
Crvena zvezda (szerb)–Napoli (olasz) 0–0
Október 3., szerda

Paris Saint-Germain (francia)–Crvena zvezda (szerb) 6–1
Napoli (olasz)–Liverpool (angol) 1–0
Október 24., szerda
21.00: PSG–Napoli
21.00: Liverpool–Crvena zvezda
November 6., kedd
18.55: Crvena zvezda–Liverpool
21.00: Napoli–PSG
November 28., szerda
21.00: PSG–Liverpool
21.00: Napoli–Crvena zvezda
December 11., kedd
21.00: Liverpool–Napoli
21.00: Crvena zvezda–PSG

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik