A „félszemű kalóz” Firmino nyerte meg a Liverpoolnak a PSG elleni meccset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.18. 20:54
null
Végül a Liverpool maradt elöl az üldözőversenyben (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első játéknapján a Liverpool az Anfielden közönségszórakoztató, ötgólos mérkőzést játszott a Paris Saint-Germainnel. A Pool 2–0-ra is vezetett már, ám a PSG a szünet előtt szépített, majd a hajrában Kylian Mbappé révén egyenlített. Az utolsó szó azonban a 91. percben a csereként beállt Roberto Firminóé volt. A Crvena zvezda és a Napoli belgrádi meccsén nem esett gól.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Liverpool (angol)–Paris Saint-Germain (francia) 3–2
(2–1)
Liverpool,
Anfield, 51 000 néző. V: Cakir (török)
G: Sturridge (30.), Milner (36. – 11-esből), Firmino (91.), ill. Meunier (40.), Mbappé (83.)

Crvena zvezda (szerb)–Napoli (olasz) 0–0
Belgrád, Rajko Mitics Stadion, 49 112 néző. V: Szymon Marciniak (lengyel)

A játéknap eredményeit és a csoportok állásait itt tekintheti meg.

LIVERPOOL–PSG 3–2

Mivel az előző idényben mindkét csapat ontotta a gólokat a BL-csoportkörben, no meg ismerve a két trénert, nem számíthattunk óvatos, visszahúzódó, biztonsági játékra, annál inkább látványra és találatokra – szerencsére a Liverpool és a PSG is úgy döntött, hogy nem borítja a várakozásokat, valóban szórakoztató mérkőzést játszottak egymással.

A Liverpool óriási lendülettel esett neki a párizsiaknak, ám Alphonse Areola átmentette a francia válogatottban a németek ellen mutatott formáját, és mindent fogott, amivel megkínálták a hazaiak. Pedig a „vörösöknek” volt muníciójuk bőven...

Az első tíz perc hazai rohamai után kiegyenlítettebb lett a meccs, sőt, a francia gárda előtt is adódtak lehetőségek, Edinson Cavani és Neymar is gondot tudott néha okozni a hazai védőknek. A 30. perc után aztán gyorsan beküldött ellenfelének egy megrendítő kombinációt a Liverpool: előbb a szemsérülése után kispadozó Roberto Firminót helyettesítő Daniel Sturridge bólintotta a hálóba Andrew Robertson remek beadását (1–0), majd Georginio Wijnaldum provokált ki egy tizenegyest Juan Bernattal szemben, James Milner pedig szokásához híven berúgta a büntetőt (2–0).

A Paris Saint-Germain a lehető legjobb módon tért magához a sokkból, a 40. percben a felfutó Thomas Meunier ballal a kapuba vágott egy labdát (2–1), így cserék nélkül és egygólos hazai fórból folytathatták a felek a szünet után.

Az más kérdés, hogy közel sem ugyanúgy folytatták: a második játékrész ugyan hozott pár helyzetet és egy szabálytalanság miatt (jogosan) meg nem adott liverpooli gólt, ám messze elmaradt az első színvonalától és élvezetességétől.

A hajrában Thomas Tuchel még bedobta Éric-Maxim Choupo-Motingot és Julian Draxlert is az egyenlítés érdekében, és utóbbinak kulcsszerepe is volt a 2–2-t jelentő találatban. Mohamed Szalah a 83. percben könnyelműen eladott egy labdát a saját térfelén, Draxler megszerezte azt, Neymarhoz játszott, ő Kylian Mbappéhoz továbbított, s a világbajnok csodatini magabiztosan értékesítette a ziccert (2–2).

Nem ez volt viszont a slusszpoén: a hajrára becserélt Roberto Firmino a 91. percben egy remek egyéni akció (és Mbappé labdavesztést jelentő könnyelműsége) után kilőtte a hosszú sarkot (3–2), majd szemsérülésére utalva „kalózos” gólörömmel ünnepelt – fordulatos, látványos meccset nyert meg a Liverpool a PSG ellen!

Sturridge és Firmino is betalált a PSG-nek (Fotó: AFP)
Sturridge és Firmino is betalált a PSG-nek (Fotó: AFP)


CRVENA ZVEZDA–NAPOLI 0–0

Óriási érdeklődés előzte meg a Crvena zvezda történetének első BL-csoportmérkőzését, így természetesen telt ház, 49 ezer néző előtt léphetett pályára az olasz Napoli a Rajko Mitics Stadionban. Az alaphangulatot megadta, hogy a hazaiak a meccs előtt köszöntötték az 1991-es BEK-győztes csapat tagjait.

A Napoli már az első félidőben hatalmas mezőnyfölényben futballozott, az első nagy helyzetre 18 percet kellett várni, akkor Lorenzo Insigne 20 méteres bombája a kapufán csattant. A 29. percben Arkadiusz Milik került ziccerbe, de a hazaiak kanadai kapusa, Milan Borjan lábbal védett.

A második félidőben ugyanúgy a Napoli irányította a játékot. A 68. percben a hazaiak védője, Milan Rodics a gólvonalról mentett, majd a 80. percben ott volt a Zvezda-lehetőség is, ám a ghánai Richmond Boakye kísérletét hárította David Ospina kapus.

A Napoli pontokat hagyott Belgrádban (Fotó: AFP)
A Napoli pontokat hagyott Belgrádban (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik