BL: Nem becsüljük le az Intert – Manuel Neuer

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.09.07. 14:20
null
A szerdai játéknap egyik legjobban várt mérkőzése az Inter és a Bayern összecsapása (Fotó: Getty Images)
Az olasz Internazionale a német Bayern Münchent fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a C jelű négyesben. Lássuk, hogyan nyilatkoztak a felek a szerdai mérkőzés előtti sajtótájékoztatón!

 

„Jó csapat az Inter – olvashatók a Bayern München vezetőedzőjének, Julian Nagelsmann-nak a szavai a nextpress.news-on. Lukaku sérülése miatt viszont egy világklasszist kell nélkülözniük a támadósorból.”

Hozzátette, hogy mélyen védekező riválisuk védelmét kreativitással törhetik majd fel.

„Még sosem vezettem csapatot a San Siróban. Sok nagy mérkőzést játszottak már itt. Nem tudom, hogy a szerdai is az lesz-e. Az első meccs még semmiről sem fog dönteni, de ettől függetlenül jól szeretnénk kezdeni. Az Union ellen valamivel gyengébben szerepeltünk, de összességében nem teljesítettünk rosszul. Jó hangulatban várjuk a találkozót.”

A német szakembert Sadio Manéról is megkérdezték a meccs előtt.

„Elvárásom felé, hogy a tapasztalatokat, melyeket idáig gyűjtött, átadja a többi játékosnak, és vezérré lépjen elő. Különleges érzéke van ahhoz, hogy hogyan álljon a csapat élére. Szerintem holnap hangos lesz az öltözőben.”

Az esélyesség terhe kapcsán elmondta, hogy a Bayern München a történelem során mindig a végső győzelemre esélyes csapatok között volt.

Manuel Neuer is válaszolt az újságírók kérdésére. A német válogatott kapusnak felvetették, hogy a nyáron gyengült az Inter.

„Még csak most kezdődik a BL. Nem jelenthető ki, hogy gyengébbek lennének. Más most ott a légkör, és esélyük van a megújulásra. Nem becsüljük le őket.”

Neuert is megkérdezték az esélyesség terhéről.

„Az esélyesek között vagyunk. Az elmúlt években nem sikerült végigmennünk az úton. Fájó vereségeket szenvedtünk, legutóbb a Villarreal ellen. Megvan bennünk a kellő ambíció és vágy, hogy nagyon messzire jussunk.” Hozzátette, elsődleges céljuk, hogy továbbjussanak a csoportból.

„Nagyon erős csoportban vagyunk, erős riválisaink vannak. Egy ilyen fantasztikus stadionban játszani különleges élmény lesz. A Schalke színeiben volt már alkalmam az Inter ellen itt futballozni egy BL-negyeddöntő során. Az kivételes és történelmi mérkőzés volt a klub számára” – emlékezett vissza Neuer a 2011-ben 5–2-es Schalke-győzelmet hozó negyeddöntőre a milánóiak otthonában.

Inzaghi csapata a hétvégén derbit bukott (Fotó Getty Images)
Inzaghi csapata a hétvégén derbit bukott (Fotó Getty Images)

A Simone Inzaghi vezette Inter a hétvégén elvesztette az AC Milan elleni derbit.

„A vereségek utáni mérkőzések lehetőségek a javításra. Kielemeztük a vasárnapi meccsünket” – idézte az olasz csapat vezetőedzőjét a Football Italia. Hozzátette, keményebben kell dolgozniuk a sikerért, és ebben neki kell példát mutatnia.

„Fontos lesz, hogy a szurkolóink beálljanak mögénk, mivel tudjuk, erős ellenfél érkezik. Kemény csoport a miénk, de a szerdai találkozó lehetőség arra, hogy javítsunk a derbin elszenvedett, csalódást keltő vereség után.”

„Megnéztem a Bayern legutóbbi két bajnokiját, és a két döntetlen dacára a milánóiak jó statisztikákat produkáltak, fölényben játszottak. Ellenfeleik kemények voltak, és sikerült gondot okozniuk, de ettől függetlenül a bajor csapat intenzitás tekintetében továbbra is a világon az egyik legjobb” – jelentette ki Inzaghi, aki azt is elárulta, hogy hány pontot kellene szerezniük a továbbjutáshoz.

„Tudjuk, hogy tíz pontot kell szereznünk. Nehezebb lesz, mint tavaly, de egyben jó lehetőség is arra, hogy a végső győzelemre is esélyes csapatokkal megküzdjünk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

18.45: Ajax (holland)–Rangers FC (skót) (Tv: Sport1)
21.00: Napoli (olasz)–Liverpool (angol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
B-CSOPORT
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–FC Porto (portugál)
21.00: FC Bruges (belga)–Bayer Leverkusen (német)
C-CSOPORT

21.00: FCBarcelona (spanyol)–Viktoria Plzen (cseh) (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
21.00: Internazionale (olasz)–Bayern München (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
D-CSOPORT
18.45: Eintracht Frankfurt (német)–Sporting CP (portugál) (Tv: Sport2)
21.00: Tottenham Hotspur (angol)–Olympique Marseille (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik