BL: Nagelsmann szerint Messi távozásával megváltozott a Barca

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.09.14. 11:18
null
Julian Nagelsmann a Barcelona ellen készül a Bayernnel (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo együttese, az angol Manchester United a svájci Young Boys otthonában vendégszerepel, míg a spanyol Sevilla az osztrák Salzburgot fogadja – ezzel a két mérkőzéssel kezdődik el a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021–2022-es idényének csoportköre. Az első játéknap korai meccseit további hat találkozó követi kedd este – többek között a Barcelona–Bayern München mérkőzés. A BL-rajtot megelőzően a vezetőedzők sajtótájékoztatón elhangzott nyilatkozataiból válogattunk.

 

„Épp elég csalódásban volt már részünk!” – jelentette ki sajtótájékoztatóján Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United vezetőedzője, akinek csapata a BL-playoffban a Ferencvárost kiejtő svájci Young Boys otthonában kezdi meg szereplését a csoportkörben. Az angolok szakvezetőjük szerint „érettebbek és felnőttebbek” lettek azóta, hogy az előző idényben tizenegyesekkel elveszítették (1–1 után 10–11) az Európa-liga döntőjét.

A „vörös ördögök” menedzsere azt is elárulta, hogy korántsem biztos a 12 év után a Newcastle elleni bajnokin duplával visszatérő Cristiano Ronaldo játéka, mivel a tréner nem akarja túlságosan leterhelni a világklasszist. „Nem lehetetlen, hogy kimarad. Már harminchat éves… Mason Greenwood tizenkilenc esztendős, s mindkettejüknek játékperceket kell biztosítanom.”

A Young Boys mestere, David Wagner jókedvűen nyilatkozott az MU elleni mérkőzés előtt. Újságírói kérdésre válaszolva Cristiano Ronaldo Manchesterbe igazolását remek fejleménynek nevezte, majd nevetve megjegyezte: „Egyértelműen látszott, hogy a Unitednek erősítésre volt szűksége, miután meglátták, kikkel játszanak az első fordulóban”.

Az F-csoport másik találkozóján az El-győztes spanyol Villarreal az olasz Atalantát fogadja. A hazaiak edzője, Unai Emerymint kiderült – nem sorolja csapatát a csoport legjobbjai közé.

„A Manchester United, majd az Atalanta – ők a favoritok. Utánuk jövünk mi, aztán a Young Boys” – értékelte a négyes összetételét a baszk tréner.”

Az előző kiírást megnyerő Chelsea Szentpéterváron, a Zenit otthonában játszik. A vendégeket irányító Thomas Tuchel úgy véli, csapata akkor lehet továbbra is sikeres, ha csak a jövőre fókuszál.

„A legfontosabb, hogy ne nézzünk hátra, és megőrizzük a sikeréhségünket, hogy újabb és újabb eredmények elérésére vágyjunk” – véli a német szakember.

A Bayern München legutóbb, 2020 augusztusában 8–2-es csapást mért a Barcelonára, amely Lionel Messi távozása óta első nemzetközi tétmérkőzését játssza majd.

„Nehéz megmondani, hogy erősebbek, vagy gyengébbek lettek-e a legutóbbi mérkőzés óta. Egy biztos: megváltoztak véleményezte a katalán alakulatot a Bayern Münchent dirigáló Julian Nagelsmann. – Messi távozásával nincs már extravagáns játékosuk, ugyanakkor akadnak futballisták, akik elő tudnak bújni az ő árnyékából.”

Kollégája, Ronald Koeman elmondta, taktikailag mikre kell odafigyelnie együttesének a bajorokkal szemben.

„Fontos, hogy nálunk legyen többet a labda, és keressük a területeket, ahol támadni tudunk. Figyelnünk kell a Bayern villámgyors kontratámadásaira – nagyon erős csapat az ellenfelünk, nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy labdákat szórunk el” – jelentette ki.

„Nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy a bajnokságban eddig nem teljesítettünk jól, most a Bajnokok Ligája kell koncentrálnunk” – ez lehet az egyik legfontosabb a Malmö otthonában vendégeskedő Juventus számára a tréner, Massimiliano Allegri szerint.

Sorozatban harmadjára szerepel BL-csoportkörben az osztrák Salzburg – a csapatot vezető Matthias Jaissle szerint együttese bátran várhatja az elkövetkezendő hat meccset – így az első, Sevilla elleni csoporttalálkozót is.

„Nekünk nagyszerű kihívás a Bajnokok Ligája. A miénk a legfiatalabb játékoskeretű csapat a csoportkör résztvevői közül, így alázattal várjuk az előttünk álló kihívásokat – és félelem nélkül.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
E-CSOPORT
Szeptember 9., kedd
21.00:
Dinamo Kijev (ukrán)–Benfica (portugál)
21.00: Barcelona (spanyol)–Bayern München (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
F-CSOPORT
18.45:
Young Boys (svájci)–Manchester United (angol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
21.00: Villarreal (spanyol)–Atalanta (olasz)
G-CSOPORT
18.45:
Sevilla (spanyol)–Salzburg (osztrák) (Tv: Sport2)
21.00: Lille (francia)–Wolfsburg (német)
H-CSOPORT
21.00:
Malmö (svéd)–Juventus (olasz) (Tv: Sport2)
21.00: Chelsea (angol)–Zenit (orosz) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik