BL: jó hír a Fradinak, a svájciak gólerős csatára nem játszik

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2021.08.16. 22:45
null
Jordan Siebatcheu-re (balra) nagyon kell majd figyelniük a Ferencváros védőinek (Fotó: AFP)
A Young Boys ellen mérkőzik szerdán 21 órától a BL-rájátszásban a Ferencváros – megvizsgáltuk, milyen csapat vár a magyar bajnokra.

 

A Ferencvárosra kemény meccs vár, az azonban nem hátrány a Young Boys ellen, hogy a svájciak legértékesebb és (egyik) legjobb futballistája biztosan kihagyja a magyar csapat elleni BL-párharcot. Jean-Pierre Nsame május végén szenvedett Achilles-sérülést, és a kameruni csatár kiesése jelentős érvágás a svájci együttesnek. Az előző idényben harminc mérkőzésen tizenkilenc gólt szerzett a bajnokságban, az Európa-ligában pedig nyolc találkozón négyszer volt eredményes, ebből kettőt az olasz Roma ellen szerzett.

A transfermarkt.de honlap hétmillió euróra becsüli az értékét, amivel a svájci liga második legértékesebb labdarúgója. Rá nem, a hatszoros amerikai válogatott Jordan Siebatcheu-re viszont nagyon kell majd figyelniük a Ferencváros védőinek. A huszonöt éves csatár az eddigi három mérkőzésen két gólt és egy gólpasszt jegyez a bajnokságban, a BL-selejtezőben pedig három gólnál és egy gólpassznál jár, s mindkét párharcban kulcsszerepe volt a továbbjutásban. A Slovan ellen 3–2-re megnyert hazai találkozón egy-egy góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből, a CFR ellen pedig duplázott otthon, ahol 0–1-ről fordított és nyert 3–1-re a Young Boys.

Érdekesség, hogy a támadószekcióban csak légiósok szerepelnek, ám a csapatban nemzetközi mércével nézve elég sok a hazai futballista. A CFR elleni BL-visszavágón kezdőként hat, csereként négy svájci labdarúgó kapott lehetőséget, az azt megelőző, Sion elleni bajnokin pedig hét hazai játékos kezdett. A David Wagner által irányított csapat eddig hullámzóan teljesít, és nyilván nagy kérdés, szerdán melyik arcát mutatja.

A hétvégén 4–1-re győzött a kupában az alsóbb osztályú Littau ellen, a bajnokságban azonban három mérkőzésből csak egyet nyert meg, és a legutóbbi két alkalommal gólt sem szerzett. A Young Boys a BL-selejtezőben veretlen, a két idegenbeli döntetlen után mindig nyert a hazai visszavágón. Ezúttal viszont otthon, Bernben kezd a svájci bajnok, amely a legutóbbi kiírásban harmincegy ponttal (!) előzte meg az Európa-konferencialigában az Újpestet búcsúztató Baselt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik