BL: Ha nem tudsz élni az eséllyel, akkor a végén megfizetsz érte – Pedri

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.14. 07:41
null
Xavi szerint a Barcának nyernie kellett volna Münchenben (Fotó: AFP)
Mint ismert, a német Bayern München hazai pályán 2–0-ra legyőzte az FC Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának második fordulójában. A bajorok vezetőedzője, Julian Nagelsmann szerint a hatékonyságuk jelentette a különbséget, míg a katalánok szakvezetője, Xavi szerint játékosainak teljesítménye alapján nyerniük kellett volna.

„Az első félidőben a Barcelonának jobb lehetőségei voltak, mint nekünk, de a második játékrészben sokkal jobban játszottunk és a hatékonyságunk meghozta a különbséget” – idézi az uefa.com Julian Nagelsmannt, a Bayern München vezetőedzőjét.

„Csodálatos mérkőzés volt és jó volt visszatérni a pályára. Az első félidőben saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, és szerencsénk volt, hogy nem kerültünk hátrányba. A fordulás után sokat javultunk és direktebbek lettünk. Mélyebben védekeztünk, javítottunk az átmeneteken és sok lehetőséget dolgoztunk ki, ami meghozta az eredményt” – fogalmazott Leon Goretzka, a bajorok középpályása.

„Különleges mérkőzés volt. Mindenki nyerni akart és még a szurkolókon is érezni lehetett, hogy éhesek a sikerre. Minden játékos álma, hogy ilyen mérkőzéseket játsszon. A szurkolók hihetetlenek voltak, a mérkőzés pedig végig izgalmas”
– összegzett Jamal Musiala, a müncheniek támadó középpályása.

„Hat-hét nagy helyzetet sem tudtunk kihasználni, míg a Bayern élt az előtte adódó lehetőséggel. Jól játszottunk, és ha betalálunk, teljesen más mérkőzés lett volna. A Bajnokok Ligájában azonban kemény a verseny. Igyekszünk javítani az olyan hibákat, mint ami a szögletnél volt, amiből megszerezte a vezetést az ellenfél. Győzni akartunk, de tanulnunk kell a hibáinkból. Összességében viszont jól teljesítettünk, ami elég lenne a győzelemhez is, nem hogy a döntetlenhez. Felkavarva távozom innen, mert ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk, de büszke is vagyok a csapatra. A sikerhez viszont a döntő pillanatokban jobban kell teljesítenünk és hatékonyabbnak kell lennünk” – értékelt Xavi, az FC Barcelona vezetőedzője a Movistar Tv-nek adott interjújában.

„Az eredmény nem mutatja meg a mérkőzés képét. Az első félidei játékunk sokkal többet érdemelt, mint a félidei nulla-nulla, mert megvoltak a lehetőségeink, hogy előnybe kerüljünk. Egy olyan csapattal szemben, mint a Bayern,ha nem tudsz élni az eséllyel, akkor a végén megfizetsz érte. Az ellenfél egy szöglet után vezetést szerzett. Folytatnunk kell a dolgunkat, nem feledve, hogy nagyon jó első félidőt produkáltunk” – summázta a mérkőzést Pedri, a katalánok fiatal középpályása.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
C-CSOPORT
Bayern München (német)–FC Barcelona (spanyol) 2–0 (0–0)
München,
Allianz Arena, 75 000 néző. Vezette: Makkelie (holland)
Bayern:
Neuer – Pavard (Mazraui, 21.), Upamecano, L. Hernandez, A. Davies – L. Sané (Tel, 80.) Kimmich, Sabitzer (Goretzka, a szünetben), Musiala (Gravenberch, 80.) – Th. Müller, Mané (Gnabry, 70.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann
Barcelona: Ter Stegen – Koundé, R. Araújo, Christensen (Eric García, 70.), Marcos Alonso – Busquets (Kessié, 80.), Gavi (F. de Jong, 61.), Pedri – Raphinha (Ferran Torres, 61.), Lewandowski, O. Dembélé (Ansu Fati, 80.). Vezetőedző: Xavi
Gólszerző: L. Hernandez (50.), L. Sané (54.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

C-CSOPORT
1. Bayern München 2 2 4–0 +4 6
2. FC Barcelona 2 1 1 5–3 +2 3
3. Internazionale 2 1 1 2–2 0 3
4. Viktoria Plzen 2 2 1–7 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik