BL, F-csoport: Hakimi duplája döntött Prágában a BVB javára

Vágólapra másolva!
2019.10.02. 20:49
null
Hakimi kétszer mutathatta be gólörömét Prágában (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája F-csoportjában, a második mérkőzésén is veretlen maradt a Borussia Dortmund, miután Asraf Hakimi az első félidőben egy remek szólógóllal vezetést szerzett, majd a második félidő végén egy újabb kontra után eldöntötte a három pont sorsát.

A két héttel ezelőtt az FC Barcelona ellen pontot szerző Borussia Dortmund az Internél ikszelő Slavia prágai otthonába látogatott, s a mérsékelten izgalmas meccsen a németek megszerezték első győzelmüket, köszönhetően a marokkói Asraf Hakimi nagyszerű teljesítményének.

A mérkőzés 35. percében a saját tizenhatosa jobb sarkánál szerzett labdát a Dortmund, s gyors kontrát vezetett, amelynek végén Hakimi törhetett kapura, s már a tizenhatoson belül járva elfektetett egy védőt, elhúzta a labdát a kimozduló kapus mellett s a léc alá bombázott.

HAKIMI ELSŐ GÓLJA

A második félidőben ugyan több esélye volt a gólszerzésre a Slaviának, de nem tudott egyenlíteni, ellenben a 89. percben jött ismét Hakimi, és pályafutása első BL-gólja után – gyors kontra végén – megszerezte a másodikat is, ezzel biztosította a BVB győzelmét.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
F-CSOPORT
Slavia Praha (cseh)–Borussia Dortmund (német) 0–2 (Hakimi 35., 89.)

KÉSŐBB
FC Barcelona (spanyol)–Internazionale (olasz) 2–1 (Suárez 58., 84., ill. Lautaro Martínez 3.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 2 1 1
2–0 +2 4
2. FC Barcelona 2 1 1
2–1 +1 4
3. Slavia Praha 2
1 1 1–3 –2 1
4. Internazionale 2
1 1 2–3 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik