Suárez kétszer is lecsapott, a Barca fordított az Inter ellen

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2019.10.02. 20:52
null
Suárez remek góllal egyenlített, majd a hajrában döntött (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F jelű csoportjának szerda esti rangadóján az FC Barcelona 2–1-re legyőzte az Internazionalét a Camp Nouban. Az első félidőben jobban játszó olasz csapat Lautaro Martínez révén szerezte meg a vezetést, a második játékrészben Luis Suárez csodálatos góllal egyenlített, majd a győztes találatot is megszerezte a feljavuló házigazdának.

F-CSOPORT
FC BARCELONA (spanyol)–INTERNAZIONALE (olasz) 2–1 (0–1)
Barcelona,
Camp Nou, 86 141 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
BARCELONA:Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Semedo – De Jong, Busquets (Arturo Vidal, 53.), Arthur – Messi, Suárez, Griezmann (O. Dembélé, 66.).Vezetőedző:Ernesto Valverde
INTER:
Handanovic – Godín, De Vrij, Skriniar – Candreva (D'Ambrosio, 71.), Barella, Brozovic, Sensi (Politano, 79.), Asamoah – Lautaro Martínez, Alexis Sánchez (Gagliardini, 66.).Vezetőedző:Antonio Conte
Gólszerző: L. Suárez (58., 84.), ill. Lautaro Martínez (3.)

 

Az olasz bajnokságot pazarul kezdő Inter villámgyorsan megmutatta, hogy nem áldozati báránynak jött a Camp Nouba, és első akciójából gyorsan vezetést is szerzett: a 3. percben Lautaro Martínez lépett ki a bal oldalon, távol tartotta magától Clément Lenglet-t, majd estében kilőtte a hosszú sarkot (0–1).

Ez meg is adta az első félidő alaphangját: a dinamikusabb és koncentráltabbnak tűnő Inter stabilan védekezett és veszélyes kontrákat indított, a Barca támadott, de tompán és jobbára veszélytelenül. Tulajdonképpen végig közelebb volt a 0–2, mint az 1–1 – Arthur kapu fölött elzúgó lövését leszámítva nem került még csak nagyobbacska helyzetbe sem a házigazda, míg az Inter a remekül játszó Martínez, illetve Alexis Sánchez és Stefano Sensi révén további lehetőségeket hibázott el.

Mivel a második félidő elején sem változott döntően a játék képe, Ernesto Valverde belenyúlt a mérkőzésbe: védekező középpályást cserélt, Sergio Busquets helyére Arturo Vidal érkezett, s került egyből helyzetbe, ám lövését blokkolni tudták a védők. Az 58. percben aztán gólpasszt adott Vidal: jobbról ívelt keresztbe, a balösszekötő helyén, a tizenhatos előtt várakozó Luis Suárez elé. Suárez bravúros mozdulattal, elvetődve, hatalmas erővel kilőtte a bal alsó sarkot – remek gól! (1–1).

A feldobódott Barca Antoine Griezmann révén kihagyott egy ziccert, majd a Griezmannt váltó Ousmane Dembélé két lövése után szállt el a labda a kapu fölött. Az Inter továbbra is stabilan védekezett, de kevésbé veszélyesen kontrázott, bár Lautaro Martíneznek volt egy dupla lehetősége.

A hajrát különös eset vezette fel: a már lecserélt Alexis Sánchez a kispadról gyűjtött be sikeresen egy sárga lapot… Az, hogy néhány perccel később a reklamáló Antonio Conte is „besárgult”, ezek után már senkit sem lepett meg különösebben. A 84. percben aztán szinte a semmiből jött a villámcsapás, s fordított a Barca: Lionel Messi gyorsított fel a jobb oldalon, három Inter-védő kísérte hiába, középre passzolt, Luis Suárez átvette a labdát, ezzel ziccert alakított ki centerben, majd kegyetlenül be is lőtte azt (2–1). Ez döntött, az FC Barcelona nehéz mérkőzésen győzött – az Inter továbbra is csak a vereségeket gyűjti a Camp Nouban, és két forduló után elég rosszul áll az igen erős csoportban.

SLAVIA PRAHA (cseh)–BORUSSIA DORTMUND (német) 0–2(Hakimi, 35, 89.)

A két héttel ezelőtt az FC Barcelona ellen pontot szerző Borussia Dortmund az Internél ikszelő Slavia prágai otthonába látogatott, s a mérsékelten izgalmas meccsen a németek megszerezték első győzelmüket, köszönhetően a marokkói Asraf Hakimi nagyszerű teljesítményének.

A mérkőzés 35. percében a saját tizenhatosa jobb sarkánál szerzett labdát a Dortmund, s gyors kontrát vezetett, amelynek végén Hakimi törhetett kapura, s már a tizenhatoson belül járva elfektetett egy védőt, elhúzta a labdát a kimozduló kapus mellett s a léc alá bombázott.

A második félidőben ugyan több esélye volt a gólszerzésre a Slaviának, de nem tudott egyenlíteni, ellenben a 89. percben jött ismét Hakimi, és pályafutása első BL-gólja után – gyors kontra végén – megszerezte a másodikat is, ezzel biztosította a BVB győzelmét.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 2 1 1
2–0 +2 4
2. FC Barcelona 2 1 1
2–1 +1 4
3. Slavia Praha 2
1 1 1–3 –2 1
4. Internazionale 2
1 1 2–3 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik