Lúcio: Nagyon boldog vagyok

Vágólapra másolva!
2010.05.21. 15:09
Még nem tudni a finálé végkimenetelét, de Lúcio, az olasz Internazionale labdarúgócsapatának Bajnokok Ligája-döntőre készülő brazil légiósa máris nagyon boldognak érzi magát. A szombati esélyeket illetően egyik csapatot sem érzi közelebb a trófeához, mint a másikat, így a sportszerű, 50–50 százalékos mutatóval várja a szombati, madridi finálét.

Lúcio kilenc évet húzott le a Bundesligában, 2004-ben a Leverkusenből már világbajnokként szerződtette őt a Bayern München. A bajoroknál a hármas lehetett a szerencseszáma, tekintve, hogy három bajnoki címet, Német Kupát és német Szuperkupát nyert, mielőtt 2009 nyarán, 7.5 millió euróért az Interhez tette át a székhelyét, ahol szakmailag új kihívásra lelt – és anyagilag sem járt rosszul.

Lúcio (balra) a  már játszhatott BL-döntőben, sőt, a Leverkusen játékosaként gólt is szerzett a Real Madrid elleni fináléban (Fotó: Action Images)
Lúcio (balra) a már játszhatott BL-döntőben, sőt, a Leverkusen játékosaként gólt is szerzett a Real Madrid elleni fináléban (Fotó: Action Images)

„Nagyon boldog vagyok – nyilatkozta a BL-döntőt megelőzően Lúcio, amely kijelentésére első éves „interesként" aligha csodálkozhatunk rá, függetlenül a szombati összecsapástól. – Nyertünk Olasz Kupát, bajnoki címet, szombaton pedig igazi nagy döntő vár ránk."

A brazil védő második BL-döntőjében léphet pályára, az elsőn (leverkuseni játékosként) hiába talált az ellenfél hálójába, Zinedine Zidane bombájával végül a Real Madrid győzött.

Lúcióhoz tavaly nyáron Louis van Gaal, a bajorok szakmai irányítását átvevő holland tréner nem ragaszkodott mindenáron, így érthető, hogy a José Mourinho bizalmát feltétel nélkül élvező középhátvéd a portugál trénert magasztalja.

„José Mourinho fantasztikus fickó, méghozzá egyedi karakterrel. Azt követeli tőlünk, hogy védekező stílusban játszunk, és az egész mérkőzésen maximálisan a feladatunkra koncentráljunk. Tökéletesen dolgoztunk a Chelsea, majd a Barcelona ellen is. Ha minden játékosunk jól játszik, mi nyerünk."

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a 2009-2010-es Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A brazil középhátvéd, aki gyakorlatilag minden átmenet nélkül lett a Bayern stabil játékosából az Inter egyik megkerülhetetlen alapembere, úgy érzi, a végső győzelemre abszolút egyforma esélye van a döntőbe jutott két gárdának.

„Egy ilyen nagy téttel bíró döntőben bármi megtörténhet. A Bayern igazi nagycsapat, és fantasztikus játékkal jutott el a döntőig. Van Gaal remek munkát végzett, és néhány új játékost is beépített. Robben és Olic nagyszerű formában futballozik, de a Bayern csapatként is együtt van, nekünk rendkívül körültekintően kell játszanunk ellene."

Ahogy az olasz, úgy a német klub is triplázásra készül. A bajnoki cím megszerzése és a hazai kupa elhódítását követően ez egyiknek sikerül is...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik