Atlétika: júniusban visszatér a rúdugrás királynője

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.15. 18:22
A női rúdugrás kétszeres olimpiai bajnoka, az orosz Jelena Iszinbajeva februári sérülését kiheverve a jövő hónapban végén készül visszatérni a versenyzéshez.

Edzője, Jevgenyij Trofimov vasárnapi nyilatkozatában azt mondta, hogy tanítványa a június 20. és 23. között esedékes orosz bajnokságon indul, s ott próbálja meg teljesíteni a riói részvételhez szükséges szintet, ami 4.50 méter. A tréner azt is kijelentette, hogy az orosz atlétika egészének sportdiplomáciai segítséget ígért Albert monacói herceg, aki – Trofimov szavai szerint – „jogszerűtlennek tartja a ránk kirótt szankciókat”.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) június 17-i bécsi ülésén dönt majd az orosz tagszövetség (VFLA) jelenlegi felfüggesztésének esetleges eltörléséről, ezáltal atlétáik olimpiai szerepléséről. A sportág nagyhatalmának számító oroszoknak azt kell bizonyítaniuk az IAAF-nek: sikerült megreformálniuk doppingrendszerüket, így a felfüggesztésüket feloldhatja a világszövetség.

Az IAAF a 2014-ben kirobbant orosz doppingbotrány nyomán függesztette fel a VFLA tagságát, így versenyzői jelen állás szerint csak hazai viadalokon szerepelhetnek, és ha a döntés nem változik, a riói olimpián sem lehetnek ott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik