Atlétika: Marcell Jacobs remekelt 100 méteren Turkuban

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.19. 09:44
Marcell Jacobs (Fotó: Getty Images)
Az olimpiai bajnok Marcell Jacobs kétszer is tíz másodpercen belül futott 100 méteren Turkuban, a legendás Paavo Nurmiról elnevezett arany kategóriás nemzetközi atlétikai versenyen.

Az olaszok sztársprintere, Marcell Jacobs – aki a klasszikus számban alig egy hete védte meg címét a szabadtéri Európa-bajnokságon – az idén még nem tudott a bűvös határon belüli eredményt produkálni, a római Eb-t 10.02 másodperces eredménnyel nyerte meg. Finnországban aztán már az előfutamban 9.99-et produkált, majd a döntőben 9.92 másodperccel győzött.

„Az előfutamban a rajtom és a táv eleje remekül sikerült, a döntőben pedig éppen fordítva. Az olimpiáig össze kell raknunk a két jót egy egésszé” – elmélkedett turkui győzelme után Jacobs, aki a tokiói játékok óta – amelyet 9.80-nal nyert meg – nem futott olyan gyorsan, mint a finnországi döntőben.

Férfi 100 méteren Jacobs egyelőre így is messze van a világ idei legjobb eredményétől, melyet szombaton, a kenyai bajnokságon futott Ferdinand Omanyala 9.79 másodperccel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik