B. D. K. 2022.07.04 14:27 Frissítve: 2022.07.04 15:48

PL: Eriksen a Manchester Unitedet választotta, hamarosan aláír – sajtóhír

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United nagyon közel áll ahhoz, hogy szerződtesse a jelenleg klub nélküli 30 éves dán karmestert, Christian Eriksent – írja a The Athletic, de Fabrizio Romano olasz sportújságíró is megerősítette a hírt.


Christian Eriksen az MU illetékeseinek elmondta, a „vörös ördögöket” választja, és kész aláírni három évre szóló szerződését az angol rekordbajnok klubbal. Már csak a papírmunka, valamint a kötelező orvosi vizsgálat várat magára, igaz, a dán játékos esetében az utóbbival kapcsolatban meg kell jegyezni, az Európa-bajnokságon kapott szívrohama miatt most is alapos kivizsgáláson kell átesnie.

Vajon milyen szerepet szán Ten Hag Eriksennek? (Fotó: AFP)

Eriksent fél év kihagyás után idén januárban szerződtette június végéig a Brentford, melyben 11 mérkőzésen egy gólt és négy gólpasszt jegyzett. Márciusban Hollandia ellen visszatért a dán válogatottba is, méghozzá álomszerűen, hiszen becserélése után két perccel gólt szerzett, de pár nappal később a szerbek kapuját is bevette.

 
Ő lehet a Ten Hag-éra első érkezője, Hollandiából igazol az MU

Amikor Eriksen a Brentfordban kezdőként lépett pályára, csapata csupán két meccsen veszített. Az egyik vereség éppen az Old Traffordon volt, a másik pedig az utolsó fordulóban a bennmaradásért küzdő Leeds United ellen.

Eriksen lehet a Manchester United második nyári igazolása. Az első a carringtoni edzőközpontba hétfőn már megérkező holland válogatott védő, Tyrell Malacia lesz.


2022.08.08 22:19:23

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Fordulóról fordulóra az angol bajnokság teljes programja, eredmények, állás.

2022.08.05 21:02:16

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID

ALAPVONAL. Legyen bármekkora sztár is a portugál, ez a viselkedés megengedhetetlen, Erik ten Hag pedig olyan edző, aki nem is hagyja ezt szó nélkül, a sajtóban például nyíltan kritizálta a játékosait, akik idő előtt leléptek. Cristiano Ronaldo a fiatalok példaképe, így különösen fontos, hogy milyen a viszonya a csapatával.

2022.08.01 07:38:18

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Ronaldo nemet mondott egy 309 millió eurós ajánlatra, de angolosan távozna, De Jongnak 100 millió(s) oka van a maradásra.

2022.07.30 15:12:00

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Alexander-Arnold és Szalah mellett a tétmeccsen debütáló Núnez is betalált, a túloldalon Álvarez lőtt gólt.

2022.07.22 21:49:31

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az akadémián szereplő 8-23 évesek 85 száza­léka Manchesterből és az agglomerációból érkezett. Valahogy így néz ki, amikor a város támogat egy projektet, aztán a projekt „visszaadja a kölcsönt” a városnak.