MU: Kínában játsszák a következő derbit a Cityvel

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.22. 17:53
A Manchester United labdarúgócsapata bejelentette, hogy nyáron nyolcnapos kínai túrára utazik, a brit Guardian című napilap pedig megírta, hogy a Manchester City együttesével is megmérkőzik Pekingben.

A klub kedden csak a kínai felkészülési túra időtartamát közölte, és azt, hogy két edzőmeccset játszik. A pontos dátumról és helyszínekről, illetve az ellenfelekről és a jegyértékesítésről a közeljövőben adnak tájékoztatást.

Ennek ellenére a Guardian tényként közölte, hogy július utolsó hetében United-City városi rangadóra kerül sor az ázsiai ország fővárosában. A két együttes legutóbb vasárnap találkozott egymással, bajnoki összecsapásuk a vendég United 1–0-s sikerét hozta. A győztes gólt Marcus Rashford szerezte, aki 18 évesen és 41 naposan talált be, ezzel a manchesteri városi rangadók legfiatalabb gólszerzője lett a Premier League-ben, olyan kiváló játékosokat megelőzve a listán, mint az eddigi csúcstartó Wayne Rooney, illetve Paul Scholes, Mario Balotelli vagy Cristiano Ronaldo.

A Manchester United – amelynek több mint 107 millió nyilvántartott szimpatizánsa van Kínában – eddig tíz alkalommal járt az ázsiai országban, először 1975-ben. A legutóbbi barátságos meccsét – amelyen a hongkongi Kitchee SC volt az ellenfele – 2013 nyarán több mint 40 ezren látták a helyszínen, a televízióban pedig több millióan.

A Manchester City arab tulajdonosai a közelmúltban a klubot működtető gazdasági társaság 13 százalékát értékesítette egy kínai konzorcium részére.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik