Liverpool: Ochoánál övék a pole pozíció, Reina elmehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.30. 22:04
Kapós lett az európai átigazolási piacon a mexikói labdarúgó-válogatott kapusa, Guillermo Ochoa, angol lapértesülések szerint a pole pozícióban jelenleg a Liverpool van.

A 28 éves kapuvédő kiválóan teljesített a vb-nyolcaddöntőben búcsúzó mexikói együttesben, és mivel a szezon végén lejár a szerződése a francia Ajacciónál, csak vele kell megegyeznie a kérőnek. Belőlük nincs hiány, többek között az Arsenal és a Monaco is azonnal vinné.

Korábban képben volt a Barcelona is, de Claudio Bravo és Marc-Andre ter Stegen nyári szerződtetése mellett, illetve után aligha igazolnak még egy kapust a katalánok.

Ochoa nagy riválisa lehet a Liverpoolban első számú kapusnak számító Simon Mignolet-nek, és szerződtetése erősen kihathat Pepe Reina jövőjére. A spanyol az előző idényt a Napolinál töltötte kölcsönben, de az olaszok sokallták azt az összeget, amit a további kölcsönadásért, illetve eladásért kértek az angolok. Ochoa érkezésével azonban átgondolhatják az ügyletet, és leértékelhetik a keretben harmadik számú kapusként végleg fölöslegessé váló spanyol légióst.

Ochoának képességei alapján régen európai topklubban kellene védenie, ehelyett 2011 óta az Ajaccióban vegetál, és még annak is örülhetett. Abban az évben négy mexikói társához hasonlóan megbukott a doppingteszten – klenbuterollal szennyezett borjúhúst ettek –, pedig már nagyon közel állt ahhoz, hogy a PSG-hez kerüljön. Talán most kárpótolja őt a sors.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik