Chelsea: Hiddink, Guardiola, Ancelotti, Eva – ki lehet a Mourinho-utód?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.17. 20:17
null
Ugyan Hiddink a nagy esélyes, de több név is szóba került (Fotó: Twitter)
Csütörtök délután menesztették a Chelsea menedzserét, José Mourinhót, ami után egész Anglia – és most már mi is – azt találgatja, hogy ki lesz a londoniak következő szakvezetője. Az oddsokat megnézve, Guus Hiddink az egyértelmű esélyes, de arra is kíváncsiak voltunk hogy ki az öt legesélyesebb jelölt a fogadóirodáknál.

Guus Hiddink – 1.2-szeres szorzó

A 69 éves szakember egyszer már irányította a Chelsea-t: 2009 februárjában Luíz Felipe Scolari menesztése után megbízott menedzserként kivezette a gödörből a csapatot. A szezon hátralévő részében mindössze egy meccset veszített vele a Chelsea, az utolsó bajnokin, a Blackburn Rovers elleni 2–0-s győzelem alatt a szurkolók végig a nevét skandálták. Szerették volna, hogy maradjon a klubnál.

De nemcsak a szurkolók, a játékosok nyilatkozatai is arról árulkodtak, hogy szerették volna, ha a holland marad. De hiába! Hiddink végig hangoztatta, hogy csak átmeneti megoldás a poszton, a szezon végén ugyanis újra csak az akkori „fő” állására, az orosz válogatott irányítására szeretne koncentrálni. Hiddink végül FA-kupa-győzelemmel búcsúzott a csapattól. Sokak szerint most is ideális megoldás lenne José Mourinho utódjának.

Juande Ramos – 7-szeres szorzó

A The Times még Mourinho menesztése előtt írta, hogy Juande Ramos az egyik jelölt a kispadra! A hír elég meglepőnek tűnt elsőre, azóta azonban a fogadóirodáknál az egyik legnagyobb esélyessé vált a 61 esztendős spanyol edző, aki 2014 óta munkanélküli, legutóbb az ukrán Dnipro Dnipropetrovszknál dolgozott.

Pep Guardiola – 7-szeres szorzó

Guardiola jelenleg a Bayernnel száguld az újabb bajnoki cím felé, de nyilván a bajorok a nemzetközi porondon is a csúcsra törnek. Nehéz elképzelnünk, hogy a spanyol mester szezon közben váltana, de nyilván, ahogy a magyar mondja, „van az a pénz." Roman Abramovicsnak mindenképpen.

Carlo Ancelotti – 10-szeres szorzó

Az olasz taktikust a világ egyik legjobb edzőjeként tartják számon, ráadásul a 2009–2010-es szezonban már duplázott, a bajnoki címet és az FA-kupát is elhódította a londoni klubbal. Ancelotti legutóbb a Real Madridnál dolgozott, ahonnan az előző szezon végén menesztették. Egy évvel azután, hogy a királyiakkal elhódította a Bajnokok Ligája-serleget. A BL-győzelemre ebben a szezonban nagyobb esélye van a Chelsea-nek, mint a bajnoki címre...

Diego Simeone – 12-szeres szorzó

Az argentin szakember munkájával elégedettek az Atlético Madridnál, viszont Európa-szerte remek a megítélése a 45 éves szakembernek. Nem csoda, hogy szóba került a Chelsea-nél, állítólag Simeone is nagyon szeretné kipróbálni magát az angol bajnokságban. Meglátjuk, mi lesz.

+ 1 Eva Carneiro –300-szoros szorzó

A Chelsea korábbi doktornője természetesen nincs ott a legnagyobb esélyesek között. De Angliában szinte mindenre lehet szavazni, így arra is, hogy Eva Carneiro lesz a kövekező menedzser. Egy biztos, az ő irányításával sem szerepelne sokkal rosszabbul a csapat a bajnokságban...

SZAVAZÁS

Ön szerint ki lenne a legideálisabb Mourinho utódjának a Chelsea-ben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik