FA-kupa: kétgólos hátrányból jutott tovább a Manchester City

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.16. 20:16
null
Nehéz meccset nyert meg a Manchester City (Fotó: AFP)
A Manchester City kétgólos hátrányból felállva 3–2-re legyőzte a másodosztályú Swansea-t, és bejutott az angol labdarúgó FA-kupa elődöntőjébe.

Valóságos gálaelőadást rendezett a Schalke elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján a Manchester City, amely 7–0-ra kiütötte, s 10–2-es összesítéssel búcsúztatta a gelsenkirchenieket. Pep Guardiola együttesére ezúttal sokkal egyszerűbb feladat várt – legalábbis papíron –, a másodosztályú Swansea ellen kellett kiharcolnia a továbbjutást az FA-kupa legjobb négy csapata közé.

A Premier League éllovasa két leggólerősebb játékosát, Sergio Agüerót és Raheem Sterlinget a kispadon jegelte, ám így sem volt gyengének nevezhető a manchesteri kezdőcsapat. Ami a múltat illeti, a két gárda ezt megelőzően még sohasem találkozott egymással az FA-kupában, viszont a többi sorozatot figyelembe véve eléggé lehangoló mérleget tudhatott magáénak a Swansea: az előző 13 meccsen mindössze kétszer szerzett pontot a Manchester City ellen, tizenegyszer pedig vesztesen hagyta el a pályát.

Mindezeket figyelembe véve igencsak meglepő volt, hogy a másodosztályú gárda szerzett vezetést, a Fabian Delph szabálytalankodása miatt megítélt tizenegyest Matt Grimes értékesítette (1–0). A Manchester City 24 tétmérkőzés után kapitulált először az adott összecsapáson, és még magához sem tért a sokkból, máris jött a következő: gyönyörűen végigvitt kontrát befejezve Bersant Celina tekert 13 méterről a bal felső sarokba (2–0).

Az addig több lehetőséget elpuskázó manchesteriek a második félidőben, Sterling és Agüero beállása után tíz perc leforgása alatt egyenlítettek, előbb Bernardo Silva lőtt Agüero passza után a kapu bal oldalába, majd az argentin tizenegyese kötött ki kisebb szerencsével, a kapufát és Kristoffer Nordfeldtet érintve a gólvonal mögött (2–2).

A Manchester City nem elégedett meg a hosszabbítás lehetőségével, Agüero a 88. percben Bernardo SIlva beadását követően a rövid sarokba csúsztatott – az igazsághoz hozzátartozik, hogy lesről –, teljessé téve csapata fordítását (2–3).

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Swansea City (II.)–Manchester City 2–3 (Grimes 20. – 11-esből, Celina 29., ill. Bernardo Silva 69., Nordfeldt 78. – öngól, Agüero 88.)
KORÁBBAN
Watford–Crystal Palace 2–1 (Capoue 27., Gray 79., ill. Batshuayi 62.)
KÉSŐBB
20.55: Wolverhampton Wanderers–Manchester United
VASÁRNAP
15.00:
Millwall (II.)–Brighton & Hove Albion

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik